Uređuje se zelenilo oko knjižnice i vijećnice

imp

261020211635270083.jpeg

Nekog dolaskom proljeća uhvati proljetni umor, no vremena za to nema ekipa sisačkog Komunalac jer proljeće za njih znači više posla, uređenje okoliša, košnja i još puno toga.
Kad smo spomenuli uređenje, napomenimo da je u tijeku krajobrazno uređenje okoliša ispred gradske vijećnice i gradske knjižnice. Radnici sisačkog Komunalca će, ukoliko to dozvole vremenske prilike, do konca ovog tjedna dovršiti posao, pa će taj prostor izgledati preglednije, sigurnije i usklađenije u odnosu na namjenu javnih zgrada koje ga okružuju.
Postojeće zelenilo će se ukloniti jer je izgubilo funkcionalnu i estetsku ulogu. Novim biljnim vrstama osvježiti će se, oplemeniti i uljepšati prostor. Ispred gradske vijećnice napravit će se travnati parter s bordurom u secesijskom stilu. Prostor za sjedenje ispred knjižnice također će se urediti, a krošnje postojećih stabala ispred prostora će se podići.
Nakon ovog uređenja okoliša, planira se urediti prostor ispred sisačke Gimnazije, zamijeniti dio drvoreda u Šetalištu Vladimira Nazora te urediti Trg bana Josipa Jelačića.

najčitanije