Uređenje Savske čeka rješavanje imovinsko-pravnih odnosa

imp

261020211635238717.jpeg

Na aktualnom satu posljednje sjednice sisačkog Gradskog vijeća, vijećnika Marijana Medveda zanimalo je stanje prometnica u Donjoj Posavini.
„Ovo pitanje se odnosi na cestu Sisak-Topolovac, Savsku cestu, koja je na nekim dionicama preuska. Za ljude koji žive u Donjoj Posavini ova cesta je žila kucavica, prometno gledano to im je put u Sisak, put u svijet praktično. Na nekim mjestima teško se mogu mimoići dva auta, postoji bankina, puno rupa i još drugi problemi. Ta cesta spada pod domenu Grada Siska i stanovnike te ulice zanima može li se i kada nešto po tom pitanju i učiniti.“, pitao je vijećnik Medved.
Za rješavanje problema ove prometnice treba pričekati, kaže Petar Lerotić  iz Grada Siska, rješavanje imovinsko pravnih problema
„Prometnica je oštećena, bankina je oštećena, uska je, slažemo se sa svime time. Napravljena je projektna dokumentacija za uređenje i proširenje te prometnice, međutim još se rješavaju imovinsko-pravni odnosi vezano uz trasu vodovoda. Dakle, ne možemo vam izgradit prometnicu dok ne riješimo vodovo a to je u rješavanju. Kada se riješe imovinsko-pravni odnosi za vodovod onda ćemo uređivati prometnicu. Postoji projektna dokumenacija, izrađeni su troškovnici i čekamo uređivanje imovinsko-pravnih odnosa pa idemo u izgradnju prometnice.“, rekao je odgovarajući na pitanje Lerotić.

najčitanije