Uređenje prometnica na Zelenom brijegu, Zibelu i centru grada

mradenovic

251020211635199351.jpeg

Nikole MikcaToplijim vremenom počela je građevinska sezona za prometnice. U Gradskoj četvrti Zeleni brijeg uređuju se ulice Vatroslava Lisinskog, Nikole Mikca i Antuna Cuvaja. Ulica Nikole Šipuša nakon potresa je bila oštećena i sav promet išao je preko Nikole Mikca, Vatroslava Jagića i Antuna Cuvaja te su tada dodatno oštećene. Radi se i u Ulici Vatroslava Jagića, koja je do sada bila makadamska te će se asfaltirati. Uz tu se ulicu vozila već dugi niz godina parkiraju na neodgovarajućim površinama te će se uz prometnicu pošljunčati površine koje građani koriste za parkiralište. Ukupna vrijednost uređenja ove četiri prometnice iznosi 2 milijuna kuna s PDV-om.

U neasfaltiranom dijelu Slavonske ulice izvest će se radovi asfaltiranja i izgradnje nogostupa. U nastavku te ulice, koja je slijepa, izvest će se i mostić preko odvodnog kanala i na taj će se način Slavonska spojiti s Odranskom. U Odranskoj ulici planirano je asfaltiranje preostalog neasfaltiranog dijela do zadnje kuće. Kreće se u izgradnju nastavka Ulice Frana Kršinića te će ona biti spojena s Lonjskom. Ukupno će se obostrano uz prometnicu izgraditi i 41 parkirališno mjesto te će ulica biti osvijetljena novom led rasvjetom.

U neposrednoj blizini nove sportske dvorane na Zelenom brijegu, uz Zvonimirovu ulicu gradit će se i novo „park&ride“ parkiralište na kojem je predviđeno parkiranje građana koji svoje poslovne i druge obveze obavljaju u mjestima izvan Siska i za to koriste javni prijevoz.

Na Trgu 22.lipnja obnavljat će se dio Ulice Ivana Meštrovića. Radove će izvoditi Ceste Sisak d.o.o., a vrijednost je 618 630 kn s PDV-om.

GudulicevaNovi sloj asfalta dobiva i Ulica Ivana Gundulića na Zibelu. Asfaltirat će se od Ledene dvorane pa do Ulice Hrvatskih domobrana. Izvođač radova je Medo grupa d.o.o., a vrijednost radova je 617 360 kn s PDV-om.

U tijeku su i radovi na izgradnji kružnog toka na raskrižju Ulice Matije Gupca te Ante Starčevića. Riječ je o raskrižju na kojem je prometna policija dosad često evidentirala prometne nesreće, nerijetko i s teškim posljedicama. Izgradnjom kružnog toka namjera je povećati sigurnost na ovom raskrižju. Izvođač radova je Medo grupa d.o.o, a vrijednost radova je 233 651 kuna.

najčitanije