Uređene prostorije za učenike i predškolce u Hrastelnici

st

Predškolski odgoj i obrazovanje nešto je na čemu se u Sisku radi već godinama. Od danas je, zahvaljujući raznim akterima, taj oblik obrazovanja dostupan i u Hrastelnici.
Važnost dostupnosti predškolskog odgoja za svu djecu prepoznali su Grad Sisak i Unicef, koji su u sklopu programa „Sisačka šarena inkluzija“ oko sebe okupili partnere s ciljem omogućavanja pristupa kvalitetnom obrazovanju romskoj djeci i drugim ranjivim skupinama djece s područja Siska.
Otvorene su novouređene prostorije u Područnoj školi Hrastelnica koje je namještajem opremila IKEA i time pomogla u stvaranju inkluzivnih predškolskih prostora u potpunosti prilagođenih dječjim potrebama, što će olakšati provođenje obrazovnih programa koji imaju za cilj poboljšati obrazovne ishode djece i omogućiti im ravnopravno sudjelovanje u životu zajednice.

‘Smisao ovog ulaganja je izjednačavanje mogućnosti sve djece i tako bi trebali funkcionirati, poboljšavanjem uvjeta. Povećavanjem standarda povećava se i efikasnost nastave’, rekao je ravnatelj Petar Zelić.
Važnost ovog projekta naglasila je i gradonačelnica Kristina Ikić Baniček, dodajući kako se radi o civilizcijskom standardu na kojem se ne smije štedjeti.

‘Ovo je fenomenalan projekt koji ide već drugu godinu. Ove godine smo s pola milijuna kuna, zahvaljujući partnerima, Unicefu i IKEA-i, opremili ne samo prostore DV Sisak Stari i DV Sisak Novi, već i Područnu školu Hrastelnica i OŠ Braća Bobetko. Ideja je najranjivije skupine, bilo da se radi o nacionalnim manjinama ili djeci s posebnim potrebama, kao i roditelje, uključiti u ovakve programe. Ovaj projekt je jedinstven i vjerujem da će promicati dobar glas o Sisku i sisačkom osnovnom školstvu i predškolskom odgoju diljem Hrvatske’, zaključila je Ikić Baniček.

najčitanije