Unikatne rukotvorine volonterki Udruge Kas

imp

Kas2

Da u sisačkoj Udruzi za terapijsko jahanje KAS ne misle stati niti nakon nedavno proslavljenih 20 godina uspješnog rada, uvjerili smo se nakon posjeta prostorija udruge na Savskoj 66, gdje marljive volonterke izrađuju unikatne rukotvorine, sve kako bi prikupili sredstva za hranu i brigu o konjima.

 

Riječ je o umirovljenicama Tonki, Jasni, Vesni i Željki koje su svoje vrijeme u mirovini odlučile iskoristiti aktivnim radom u udruzi koja svoje djelovanje zasniva između ostalog s ciljem pomoći djeci s poteškoćama u razvoju. Za svoje ukrase, aranžmane, i ostale kreativne predmete koriste razni materijal, često reciklirajući rabljene stvari koje bi inače vjerojatno završile na otpadu.

Nakon što su nam pokazale gotove proizvode kojih je prepuna radionica, koja zbilja odiše pozitivnom atmosferom, skromne volonterke kazale su kako ih ovakav koristan rad u udruzi ispunjava više nego boravak kod kuće, a pritom u mnogočemu pridonosi i dobra ekipa, kojoj po potrebi uskoče i mladi volonteri.

 

Božićni set ukrasa uspješno je odrađen s velikim odobravanjem kod sugrađana, a upravo su u tijeku završne pripreme za Valentinovo izradom malih srca.

 

Sve što su njihove vrijedne ruke izradile moći ćete potražiti na štandu udruge KAS 11. i 14. veljače na sisačkoj tržnici Kontroba.

„Uz simboličnu donaciju podržite ovu hvalevrijednu priču, i ujedno poklonite prigodan dar svojim najbližima!“, poručuju iz Udruge Kas.

 

 

 

najčitanije