Umirovljenici na izletu u Top-termama

imp

U sklopu projekta „MIG III – Međugeneracijska integracija građana“ kojeg provodi Građanska inicijativa „Moj grad Sisak“ uz financiranje Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku i sufinanciranje Grada Siska – umirovljenici uključeni u projektne aktivnosti bili su na cjelodnevnom izetu u Topuskom.
Ovaj edukativni sportski i zabavni susret započeo je šetnjom mjestom uz povijesno informiranje o kulturnim znamenitostima ovog kraja. Direktor Turističke zajednice Općine Topusko Marko Butina umirovljenike je upoznao s raznim znamenitostima, vodio kroz park i dopratio do bazena.
“Sunčan dan bio je idealan za opuštena druženja, razgovore, pjesmu, puno šale i smijeha. Za sudionike su bile osigurane i grupne vježbe u bazenu koje su bile odlično prihvaćene od umirovljenike. Za umirovljenike su bili osiguran prijevoz autobusom, informiranje o kulturnim i povijesnim znamenitostima, ulazak na bazen, vježbe u bazen, ručak i večera, te društvene igre. Partner na ovom projektu je Kino klub Sisak – čiji su volonteri predvođeni Matijom Holjevcem isto bili s nama i snimili kratki film o ovom susretu. Na susretu je ukupno bila 51 osoba, od čega je bilo 45 umirovljenika, 4 volontera Građanske inicijative „Moj grad Sisak“ i dva volontera Kino kluba Sisak.” – rekla je voditeljica„MIG III“ projekta Daša Poredoš Lavor.

5 4 (1) 2 (2) 1 (2)

najčitanije