Ugovori za javne radove za 14 nezaposlenih osoba

st

Trenutno 14 nezaposlenih osoba dobilo je ugovore o radu za obavljanje poslova u sklopu programa javnih radova na području grada Siska i početkom godine već su počeli s radom. Time se Grad Sisak uključio u program Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Mjera aktivne politike zapošljavanja na programu javnih radova – aktivacija nezaposlenih osoba.
Nakon objavljenog natječaja i zaprimljenih zamolbi građana, Grad Sisak je s njih 14 sklopio je ugovore o radu u trajanju od 6 mjeseci s isplatom plaće od 3.276,00 kn bruto. Kroz program javnih radova, radnici će obavljati poslove sanacije nerazvrstanih cesta, čišćenja raslinja, sanacije divljih odlagališta, održavanja poljskih putova te ostalih radova planiranih godišnjim planovima ili planovima zaštite od požara.
Inače, sisački zavod za zapošljavanje, u novu je godinu ušao s 8633 nezaposlene osobe s područja Siska i Banovine u evidenciji, što je neznatno smanjenje u odnosu na prethodni mjesec. Dobra vijest nije ni da je prije godinu dana u ovo vrijeme u evidenciji bilo oko 2000 zaposlenih više.

najčitanije