Udvostručene količine otpada - u dva tjedna na Reciklažno dvorište dovezeno 25 tona

ibb

Reciklažno dvorište Sisak stari kod Mosta Gromova s radom je počelo 25. siječnja nakon saniranja manjih oštećenja nastalih tijekom potresa. Radno vrijeme je od 8 do 20h, a subotom od 8 do 13h. Na Reciklažnom dvorištu i dalje možete besplatno zbrinuti sve vrste otpada – podsjeća direktorica GOS-a Katarina Luketić:
”Na Reciklažno dvorište građani mogu dovesti sav otpad iz svog domaćinstva, od građevinskog, kojeg sada ima najviše, do tekstila, glomaznog otpada, opasnog otpada poput azbestnih ploča, otpadna ulja i slično”.

Obzirom na povećane količine građevinskog otpada, koje su se pojavile nakon potresa, potražnja za uslugama Reciklažnog dvorišta se udvostručila:
”Prosjek prije potresa je bio oko tonu otpada dnevno, a sada je oko 2 tone. U ovih dva tjedna na Reciklažno dvorište dovezeno je oko 25 tona otpada”, kaže Luketić.

A budući da se sa sanacijom nakon potresa količine građevinskog otpada stalno povećavaju, Gospodarenje otpadom Sisak nastavlja s obilaskom grada, odvozom šute i glomaznog otpada: ”Vozila GOS-a svakodnevno kruže gradom i sakupljaju otpad koji se nađe ispred kuća pogođenih potresom, od građevinskog do glomaznog otpada. Građevinski otpad se vozi u Kemokop gdje se obrađuje i ponovno koristi za navažanje putova ili u neke druge građevinske svrhe. A s tvrtkom Royal Media imamo ugovor o skladištenju, sortiranju i oporabi glomaznog otpada.”, pojašnjava direktorica GOS-a, napominjući da sav otpad kojeg građani ne mogu sami prevesti i zbrinuti u Reciklažnom dvorištu ili Kemokopu, mogu ostaviti u blizini svoje nekretnine na mjestu dostupnom vozilima GOS-a, ali na način da ne ugrožava sigurnost prometa.

najčitanije