Udruga Smiješak traži nove volontere – čitajte priče djeci na liječenju u sisačkoj bolnici

Older Sister Reading Book To Unhealthy Girl With Plush Toy In Private Clinic

Udruga Smiješak priprema novu edukaciju za volontere koji će djeci na liječenju u sisačkoj bolnici pričati priče. Slušanje priča i čitanje ima terapijski učinak na djecu koja su na liječenju u bolnici.

 

Od sredine lipnja ove godine projekt  “Laku noć, pričoljupci!” počeo se provoditi i u Općoj bolnici „dr. Ivo Pedišić“ Sisak, gdje tete pričalice iz Siska i Petrinje, koje su prošle Smiješkovu edukaciju, čitaju djeci i mladima.

Ovaj je projekt 2020. godine nagrađen nagradom Ponos Hrvatske, a godinu dana ranije i Državnu nagradu za volontiranje Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

 

 

„Pozivamo sve zainteresirane s petrinjskog i sisačkog područja da nam se pridruže u ovoj prekrasnoj misiji. Edukacija za nove volontere u projektu „Laku noć, pričoljupci!“ koju organizira udruga Smiješak za sve održat će se u subotu, 16. rujna 2023. u Zagrebu, a o mjestu i terminu održavanja detaljnije ćete dobiti u mailu nakon prijave. Udruga prima zahtjeve samo onih koji su spremni na dugoročno volontiranje, minimalno 6 mjeseci. Troškovi prijevoza do Zagreba i natrag nisu osigurani, volonteri se sami moraju pobrinuti za dolazak“, pojašnjavaju u udruzi te dodaju kako se prijaviti možete na mail  prijave.smijesakzasve@gmail.com, a prije početka seminara koji je obvezan, dobit će detaljne upute o rasporedu predavanja i radionica.

 

Više o udruzi i projektima koje provodi doznajte na poveznici.

najčitanije