Udruga lađarica dobila novu lađu za treninge

mradenovic

251020211635199607.jpeg

Nakon velikog uspjeha sisačkih lađarica na prošlogodišnjem Maratonu lađa, na kojemu su osvojile srebrnu medalju u konkurenciji od 10 ekipa, od ovog mjeseca treninzi će im biti lakši, bolji i kvalitetniji. Do sada su ovisile o jednoj lađi koju su dijelile s muškom ekipom, a sada Kupom plove dvije neretvanske lađe.
„Ovom prilikom zahvalili bismo Gradu Sisku što su nam omogućili da imamo kvalitetnije treninge i da se možemo kvalitetnije pripremiti za natjecanja, a razlog tome je kupovina nove lađe. Po povratku s prošlogodišnjeg maratona obećana nam je lađa koja je sada i stigla u Sisak. Kupom sada plove dvije lađe i zbog toga smo izuzetno sretni“, rekla je Andrea Siber Borić te dodaje kako im se nakon lanjskog uspjeha sve više žena priključilo te se sada okupio priličan broj djevojaka koje treniraju: „Trenutno nas je u Udruzi 20, a broj će sigurno rasti. I dalje pozivam djevojke da nam se jave i priključe u pripremama za ljetni maraton na Neretvi, ali i za Šikljadu koju održavamo krajem ljeta“.

Muška ekipa ima dva nova člana, tako da ih sada broje 15, a i oni su uvijek otvoreni za nove članove.

„Ovdje će dobiti sve potrebno od logistike za ovaj sport, a mi ćemo ih naučiti što i kako treba. Moram zahvaliti Gradu na lađi za cure jer će to i nama omogućiti bolje treninge“, pojašnjava Saša Grahovac iz Udruge lađara.

„Drago mi je da smo dobili priliku ispuniti obećanje izvrsnim sisačkim lađaricama. Lađa je ovdje, cure su je isprobale na jednom treningu, zadovoljne su. Drago mi je da će im ovo omogućiti kvalitetniji bolji i češći trening jer su dosad ovisile o jednoj lađi koju su dijelile s kolegama. Ovo je i prilika da pohvalim lađarice i lađare jer mislim da Siščani često zaboravljaju da ovo nisu profesionalni sportaši, nego mame i tate, zaposleni ljudi koji iz entuzijazma i ljubavi prema Kupi i Sisku dolaze i vrijedno treniraju i onda hrabro predstavljaju sisačke boje na Neretvi. Želimo im da ova nova lađa bude poticaj da ponove uspjeh od prošle godine i da još jednom u kolovozu ponosno nose i brane sisačke boje“, rekla je gradonačelnica Kristina Ikić Baniček.

najčitanije