Udruga Iskra – za razvoj lokalne zajednice

imp

261020211635282177.jpeg

Svoj rad na gradskoj tržnici u Sisku povodom Međunarodnog dana žena predstavila je i Udruga Iskra – udruge za razvoj loklane zajednice. Organizirali su izložbu rukotvorina, s ciljem promocije vještina za uspješno i sretno starenje u sklopu projekta: Izvaninstitucionalna skrb i podrška osobama starije životne dobi .

Već tri godine provode projekte izvaninstitucionalne skrbi osoba treće životne dobi koji žive u izrazito složenim i teškim uvjetima, u domaćinstvima koja su vrlo često izolirana. To su uglavnom osobe treće životne dobi koji žive sami i kojima je osim pomoći potrebna i lijepa riječ.
Kako uglavnom pomažu ljudima koji su bolesni kronično im nedostaje medicinskog materijala pa mole za pomoć “Uvijek nam nešto treba, pošto smo volonterska Udruga. Apelirala bi ako nam se može pomoći u medicinskom materijalu. Trebaju nam trakice za mjerenja šećera, tlakomjeri i ostali medicinski pribor.” – kazala je Sanja Alapić članica Udruge.
Ukoliko možete pomoći javite im se u prostorije udruge u Teslinoj ulici 27 u Sisku, ili informacije o njima možete pronaći klikom na www.udruga-iskra.hr

najčitanije