Učenički dom pri kraju, uskoro natječaj za smještaj

imp

učenički dom 5

Nekadašnja zgrada Strukovne škole u Lađarskoj ulici postaje Učenički dom.

učenički dom 7

Naime, kako bi se omogućio smještaj učenicima tijekom školovanja, Sisačko – moslavačka županija je odlučila nekadašnju staru matičnu zgradu Strukovne škole Sisak, u Lađarskoj ulici, koja je također stradala u potresu prenamijeniti u Učenički dom.

učenički dom 6

Radovi su zahtjevni, jer se istovremeno izvodi konstrukcijska obnova i radovi na uspostavi učeničkog doma koji će se prostirati na 3 etaže, imat će 25 soba s kupaonicama, blagovaonicu, kuhinju i sobe za odgajatelje i druge sadržaje, a kapacitet će biti oko 55 učenika. Radovi su u završnoj fazi, a vrijednost ovog projekta je 1,6 milijuna eura.

učenički dom 4

Od ove godine kreće upis u Učenički dom, što će omogućiti smještaj svim učenicima koji će htjeti upisati neku od srednjih škola na području grada Siska, kao što je to osiguravano u Novskoj i Kutini.“, rekao nam je to nedavno župan Ivan Celjak, dodajući da nas uskoro očekuje i natječaj za smještaj u dom.

 

učenički dom 3

Trenutno smo u dogovoru s Ministarstvom znanosti i obrazovanja, isto tako našom Srednjom školom Viktorovac, koja će voditi Učenički dom, i vjerujemo da ćemo uskoro definirati sve ono što je potrebno kako bi raspisali natječaj, obavijestili roditelje, ravnatelje škola i učenike, kako bi učenici na vrijeme mogli upisati učenički dom i naravno nastaviti svoje obrazovanje na području grada Siska.“, istaknuo je župan.

 

učenički dom 2

Dodajmo da je Županija krenula s radovima i na susjednoj zgradi tako da se kapacitet učeničkog doma širi do 100 učenika.

 

 

Foto – Sisačko – moslavačka županija

najčitanije