Učenici Strukovne škole od jeseni u novoj školi

imp

Nova Strukovna škola na zaobilaznici napokon bi u rujnu, na početku školske godine 2020./2021.,  trebala otvoriti svoja vrata.
Dobra je to vijest za sve učenike koji upišu Strukovnu školu ali i za 400-tinjak učenika koji ju pohađaju, rekla je Sonja Turk profesorica engleskog jezika.
„Bili smo unutra, vidjeli smo, prekrasna je. Ispunila je sva naša očekivanja. Bit će jedno krasno mjesto za naše učenike koji zaslužuju biti u zgradi koja je primjerena 21.stoljeću. Ova škola stvarno udovoljava svim standardima koji sada jesu, samim time kako izgleda, prostorno ali i opremom koja tu dolazi. Dolazi najmodernija oprema za naše radionice i to će biti prilika našim sadašnjim ali i budućim učenicima da budu u trendu sa svime što se događa u njihovim strukama i da sve što će kasnije morati raditi i što god će morati napraviti da temelje steknu u našoj školi.“, rekla je prof. Turk.
Nakon preseljenja Strukovne škole u novi objekt, stari objekt u Lađarskoj ulici trebao bi postati prvi učenički dom u Sisku.
Podsjetimo izgradnja škole je počela 2013. godine. Radovi su trebali biti gotovi dvije godine kasnije no sve je stalo kada je tvrtka koja ju je gradila zapala u probleme. Nakon propasti prethodnog izvođača radova, Ministarstvo obrazovanja je provelo natječaj za dovršetak preostalih radova na objektu.

Foto – Facebook Strukovne škole

strukovna škola 7 strukovna škola 6 strukovna škola 5 strukovna škola 4 strukovna škola 3 strukovna škola 2 strukovna škola 1

najčitanije