Učenici OŠ 22.lipnja na Danima otvorenih vrata metaloprerađivača županije

imp

Ovaj tjedan nas, točnije u petak 10. ožujka, učenike sisačke OŠ 22. lipnja očekuje Dani otvorenih vrata metaloprerađivača Sisačko- moslavačke županije.
Sisačkim osnovcima predstavit će se tvrtke Lipovac-metal iz Siska i Alas-Info iz Donjeg Vukojevca. Učenici će moći vidjeti alate i strojeve kojima u tim tvrtkama svakodnevno rukuju te će im se pojasniti koliko su ljudi važni u proizvodnji, a učenici će moći postaviti pitanja te dobiti kontakte poslodavaca kojima po završetku školovanja mogu poslati molbe za posao.
Dani otvorenih vrata metaloprerađivača Sisačko-moslavačke županije, koje ŽK Sisak provodi u sklopu projekta Metalci su (opet) IN, trebali bi postati tradicionalno događanje u ožujku, prije upisa djece u srednje škole.
Daljnjim će aktivnostima poslodavci i ŽK Sisak ostati u kontaktu s učenicima te im odgovarati na sva pitanja u vezi s njihovim budućim zanimanjem, ali i mogućnostima samozapošljavanja. Uspostavit će se veza između potencijalnih posloprimaca i poslodavaca te će poslodavci tijekom trajanja školovanja učenike moći informirati i usmjeravati kako bi po završetku školovanja imali učenike koji se lako uključuju na tržište rada. Dani otvorenih vrata prva su aktivnost u nizu planiranih koje će se odvijati idućih godina.

najčitanije