Učenici Ekonomske škole od ponedjeljka u novim prostorijama

ibb

251020211635197559.jpeg

Učenici Ekonomske škole Sisak, čija je zgrada stradala u potresu, od nove školske godine nastavu će pohađati u adekvatnom prostoru već prilagođenom potrebama održavanja nastave – Srednjoj strukovnoj školi ”Kotva” u Sisku.

Danas je župan Ivan Celjak s ravnateljicom SSŠ ”Kotva” Sabinom Kolundžić i ravnateljicom Ekonomske škole Sisak Marinom Jovanić potpisao ugovor o najmu prostora SSŠ „Kotva“ za potrebe Ekonomske škole Sisak, koja ima 40 zaposlenika i 244 učenika u dva obrazovna programa – ekonomist i poslovni tajnik.
Podsjetimo, privremeno rješenje za Ekonomsku školu Sisak, od potresa do kraja školske godine, bio je prijevoz učenika u 20-ak kilometara udaljenu Martinsku Ves što je, između ostalog, stvaralo i dodatne troškove u županijskom proračunu.
Do kraja ovoga tjedna i službeno će se riješiti prostor Gimnazije Sisak čija je zgrada također stradala u potresu. Županijska uprava odlučila je prostor u Rimskoj ulici, zgradu bivšeg Dunavskog Lloyda, prepustiti potrebama ove škole te će gimnazijalci, koji su nakon potresa privremeno bili smješteni u Strukovnoj školi Sisak, nastavu od ponedjeljka također pohađati u novom prostoru.

najčitanije