UBDRH Dabrovi obilježili svoj dan

imp

261020211635275504.jpeg

Članovi Udruge 36. Inženjerijsko pontonske bojne „Dabar“ i njezini bivši pripadnici te dogradonačelnik Marko Krička, u subotu, 3.listopada, Letovaniću su u Kupu spustili vijenac te se na taj način obilježili spomen na poginule pripadnike bojne.
Također, okupljeni Dabrovi su u Muzeju Domovinskog rata u bivšoj vojarni Barutana, uz paljenje svijeća i odavanju počasti poginulim i umrlim članovima postrojbe, dočekali maturante zagrebačke gimnazije koji su ovom prigodom stigli u Sisak kako bi iz prve ruke čuli iskustva branitelja u obrani Hrvatske u kojoj je i Sisak imao važnu ulogu.
Kako se Sisak i njegova uloga u Domovinskom ratu ne bi nikada zaboravila, u Hrvatskoj se obilježava Dan Inženjerije Oružanih snaga RH upravo na onaj dan kada su Dabrovi napravili pontonski most preko Kupe u selu Letovanić preko kojeg je iz okolnog okupiranog teritorija izvučeno preko dvadeset tisuća ljudi i kojim su se branitelji služili za prelazak na područje s druge strane Kupe, poznato kao “Nebojanski džep” koji je ostao slobodan tijekom cijelog razdoblja Domovinskog rata.

najčitanije