U županiji 15 oboljelih, dvoje izliječenih otpušteno kući

imp

Od bolesti COVID-19 u našoj županiji je do sada oboljelo 15 osoba, izvijestio je danas Stožer civilne zaštite Sisačko-moslavačke županije.
Dvije osobe su u potpunosti ozdravile, odnosno nakon dva uzastopna negativna nalaza laboratorijske pretrage na SARS CoV-2 virus su otpuštene kući. U bolnici se u izolacijskoj jedinici nalaze 3 pacijenta, a 10 pacijenata je na kućnom liječenju. Znači trenutno je 13 dokazano pozitivnih pacijenata.
Zadnje oboljela pacijentica radi u jednoj ljekarni. Ljekarna je do daljnjeg zatvorena. Obrađuju se svi kontakti i stavljaju pod zdravstveni nadzor tipa samoizolacije u kući u trajanju od 14 dana.
Danas će u Lječilište Topusko gdje su smješteni policajci doći dr. Sonja Pajtlar, spec.epidemiologije, voditeljica Službe za epidemiologiju kako bi provjerila točan broj ljudi koji se stavljaju pod zdravstveni nadzor i neodgodivo upućuju pod zdravstveni nadzor tipa samoizolacije u kući.
Stožer i dalje apelira na sve stanovnike Sisačko-moslavačke županije da se striktno drže svih naputaka vezano uz epidemiju bolesti COVID-19 i da ih dosljedno provode.
Moraju ostati kod kuće. Uspjeh borbe protiv ove bolesti ovisi o svijesti i disciplini svih naših stanovnika.
Potrebno je striktno poštivati sve propisane mjere zaštite, kao i rigorozne mjere provođenja osobne higijene i higijene kućanstva (mokro čišćenje, dezinfekcija i dr.) i dobro provjetravanje prostorija (izbjegavanje ustajalog i suhog zraka u kući).
Pravilna prehrana, redovita tjelovježba, dovoljno sna, visoka osobna higijena, higijena stanovanja i komunalna higijena važni su saveznici u borbi protiv bolesti COVID-19.

najčitanije