U županiji 13 oboljelih

imp

Prema najnovijem izvješću Stožera civilne zaštite Sisačko-moslavačke županije u Općoj bolnici „dr. Ivo Pedišić“ Sisak, u izolacijskoj jedinici smještena su 3 pacijenta, a 10 pacijenata je na kućnom liječenju. To znači da je trenutno 13 dokazano pozitivnih pacijenata.
Voditeljica Službe za epidemiologiju Sonja Pajtlar, dr. med., spec. epidemiologije jučer je , 31. ožujka 2020. godine zbog dva oboljela policajca od bolesti COVID-19 obavila epidemiološki izvid u Top Termama Topusko te je utvrđeno da su oboljela dva policajca iz tzv. „koridora“ kao policijske formacije.
Stožer i dalje apelira na sve stanovnike Sisačko-moslavačke županije da se striktno drže svih naputaka vezano uz epidemiju bolesti COVID-19 i da ih dosljedno provode. Uspjeh borbe protiv ove bolesti ovisi o svijesti i disciplini svih naših stanovnika. Potrebno je striktno poštivati sve propisane mjere zaštite, kao i rigorozne mjere provođenja osobne higijene i higijene kućanstva (mokro čišćenje, dezinfekcija i dr.) i dobro provjetravanje prostorija (izbjegavanje ustajalog i suhog zraka u kući). Pravilna prehrana, redovita tjelovježba, dovoljno sna, visoka osobna higijena, higijena stanovanja i komunalna higijena važni su saveznici u borbi protiv bolesti COVID-19.

najčitanije