U Tišini novi most preko Save?

imp

Skela Tišina

Godinama postoji inicijativa stanovnika Gornje Posavine za još jednim mostom na tom području, mostom koji bi spojio Tišinu Erdedsku i Tišinu Kaptolsku.

 

Ideja samoga mosta je u prostornom planu Sisačko – moslavačke županije, kaže Stjepan Ivoš načelnik Općine Martinska Ves, dodajući da će sredstva pokušati dobiti iz ITU mehanizma.
„Radi se o mostu sličnom onom u Martinskoj Vesi. Ne neki predimenzionirani nego most koji bi povezivao tri do četiri naselja s lijeve strane Save sa Siskom. Ako idete iz Tišine Erdedske po lijevoj strani preko Galdova prema Sisku onda vam je to dužina od 10 km, čak i više. Ako se napravi most onda bi se taj put do Siska skratio na svega 2 km. Razlike su enormne. Problemi u putovanju prema Sisku nastaju za svakog većeg vodostaja Save, odnosno njenog preljevanja koji dovodi do zatvaranja potopnog mosta u Palanjku. Tada cijela lijeva strana mora u Sisak preko mosta u Martisnoj Vesi. Upravo smo zbog toga krenuli s inicijativom za novim mostom. Izgradnju novog mosta smo planirali kroz ITU mehanizam, ali smo nažalost dobili objašnjenje da se preko ITU mehhanizam ne može financirati cestovni most, nego bi mogli biciklistički ili pješački. Pošto je nama i najveći interes upravo za tu vrstu prometa, mi smo predložili da taj most onda bude bisiklističko – pješački s interventnim prelaskom cestoovnih vozila uz hitnu službu ili vatrogasce.“, rekao je Stjepan Ivoš, načelnik Općine Martinska Ves.

 

Vrijednost cijele investicije je između 20 i 25 milijuna kuna.
Kad već spominjemo cestovnu infrastrukturu, recimo da je unatrag 7 godina na produrčju Općine Martinska Ves, obnovljeno 44 km prometnica.

najčitanije