U tijeku zamjena javne rasvjete

imp

Na području Siska obavlja se zamjena javne rasvjete. Stara rasvjetna tijela u obilku kugli odlaze u povijest a mijenjaju se novim LED svjetiljakama čime je dobivena rasvjeta visokog intenziteta i velike jednakosti rasvijetljenosti. U ulicama u kojima su zamijenjene svjetiljke više ne gori svaka druga već sve svjetiljke.

Radovi se odvijaju u sklopu prve faze modernizacije javne rasvjete. Do sada je na Šetalištu Vladimira Nazora, zatim popularnom Rokiću, parku pokraj katedrale, na dječjem igralištu između Rimske ulice i Ulice S. i A. Radića, zatim u ulici uz gimnazijsko igralište , te dijelu ulice Hrvatskog narodnog preporoda i Ulice Braće Čulig zamijenjeno 170 od ukupno 200 rasvjetnih tijela. Vrijednost radova je 500 tisuća kuna.
[pro_ad_display_adzone id=”8958″]
Dodajmo kako je postavljeno i 10 solarnih stupova u Straom selu, koje nikada nije imalo javnu rasvjetu, i to na mjestima koje je predložilo lokalno stanovništvo.

U planu je do 15.veljače postaviti još 30 rasvjetnih tijela u ulicama A.K.Miošića i Borisa Brnada. Za drugu fazu planirana je zamjena rasvjetnih tijela u sedam sisačkih ulica čime će se postići veća osvijetljenost uz manju potrošnju energiije. Za tu drugu fazu zatraženo je sufinanciranje Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

najčitanije