U tijeku radovi na uređenju Centra kreativne industrije

mradenovic

251020211635204418.jpeg

U tijeku su radovi na uređenju 950 kvadrata prostora koji će u centru Siska osigurati prostore za rad mladim poduzetnicima. U uređenje će se uložiti 12,3 milijuna kuna, od čega 9,2 milijuna čine bespovratna sredstva Europskog fonda za regionalni razvoj. Riječ je o projektu unapređenja poduzetničke poslovne infrastrukture u gradu Sisku i Sisačko – moslavačkoj županiji koji povećava opseg i dostupnost usluga poduzetničkih potpornih institucija. Stavlja se naglasak na razvoj kreativnih sektora kao pokretača cjelokupne ekonomije te jednog od brže rastućih sektora s iznimnim potencijalom stvaranja novih radnih mjesta i stvaranja dodatne vrijednosti. Uz 12 poslovnih jedinica Centar će imati tri multifunkcionalna laboratorija i dvoranu za sastanke.

Snimka zaslona (23)    Snimka zaslona (22)
„Vrijedan je ovo projekt, ne samo zato što je težak 12,3 milijuna kuna, nego i zato što je jedinstven. Nigdje u Hrvatskoj, a neki kažu i u regiji, ne postoji Centar kreativnih industrija. Tu se misli na dizajn, na IT sektor, na brzorastuću industriju koja se brzo razvija. Nadamo se da ćemo uređenjem osigurati najmoderniji poduzetnički inkubator koji će privući sve poduzetnike koji su u tom dijelu branše, možda neke Siščane koji su u nekoj srodnoj djelatnosti potaknuti da se okušaju u tome“, rekla je gradonačelnica Kristina Ikić Baniček prilikom današnjeg obilaska radova te dodala kako interes za korištenje prostora postoji.

„Znate da već godinama Pisak uspješno puni svoje module. Veselimo se da će upravo ovdje neki od bivših i sadašnjih korisnika moći djelovati u srodnom sektoru. Moći će se koncentrirati na razvoju svog sektora, proizvoda i poslovnog uspjeha. Sve ostalo je na nama da im osiguramo“, napomenula je Ikić Baniček.
Podsjetimo, upravo je u Pisku krajem prošle godine predstavljen Ured za poduzetništvo koji djeluje pri Upravnom odjelu za gospodarstvo i komunalni sustav Grada Siska. Posebna pozornost Ureda usmjerena je na iniciranje i provođenje konkretnih aktivnosti i mjera za razvoj obrtništva i poduzetništva kao glavnih nositelja razvoja, te poticajno poduzetničko okruženje uz rast zaposlenosti.

Snimka zaslona (21)     Snimka zaslona (24)
Osim što će poduzetnici kreativci uskoro moći na raspolaganju imati prostore Centra, poduzetnici, podsjećamo, mogu aplicirati i na poduzetničke kredite u sklopu programa ‘Sisački poduzetnik 2020’. Grad Sisak u travnju je objavio natječaj za dodjelu poduzetničkih kredita. Prednost pri dodjeli potpora će imati projekti proizvodne djelatnosti, projekti kojima se otvaraju nova radna mjesta te projekti od posebnog značaja za gospodarski razvoj Grada Siska.
Natječaj je otvoren do iskorištenja sredstava kreditnog fonda banke, a najkasnije do 15. prosinca 2020. godine. Sve informacije možete dobiti na broj telefona 044/510-158 ili direktno u bankama kod kreditnog referenta.

najčitanije