U tijeku pripreme za obnovu sisačke Glazbene škole

imp

251020211635198078.jpeg

U razornom potresu koji je pogodio našu županiju, teško je oštećena i Glazbena škola Fran Lhotka u Sisku i pred njom je zahtjevna konstruktivna obnova koja iziskuje opsežne radove i velika financijska sredstva.

U kojoj je to sve fazi, kada će se i na koji način ići u njenu obnovu pojasnio nam je resorni županijski pročelnik Darjan Vlahov.
„Znači mi smo preko Ministarstva kulture i medija osigurali 900 tisuća kuna, proveden je postupak nabave i kreće se s radovima hitnih mjera stabilizacije objekta. To je ono što je prijeko potrebno prije nego se krene elaborat i glavni projekt sanacije. Zgrada naravno ide u obnovu, to će biti cjelovita obnova, vidjet ćemo prema elaboratu treće ili četvrte razine, ono što je naša želja je zapravo urediti zgradu iznutra, što više je prilagoditi modernim potrebama glazbene škole. Ono što nam je bilo važno i čemu smo prvo posvetili pozornost je zapravo da nađemo privremeni smještaj za učenike kako bi učenici imali nastavu, to je u Domu rafinerije. Taj Dom Ina rafinerije nafte Sisak će se za vrijeme ljeta prilagoditi učenicima i profesorima. Uz dopuštenje INA-e koja je zapravo dala zgradu na korištenje, pregradit ćemo ovu veliku salu jer znate da glazbena škola i njihovi učenici imaju pojedinačno nastavu u većini svojih predmeta, tako da ćemo pregraditi salu kako bi što više učenika u isto vrijeme moglo imat nastavu. Svi radovi u Domu rafinerije iznosit će nešto malo manje od 500 tisuća kuna, tako da mislimo, s obzirom na dugotrajnost obnove, pojedinačno zaštićeno kulturno dobro, da su to stvarno novci koji se isplate.“, rekao je Vlahov dodajući kako interes učenika za upisom u Glazbenu školu zbog ove situacije s potresom nije manji nego inače.
„Naša Glazbena škola zapravo raste iz godine u godinu, kada gledate prema prosječnoj veličini škole oni su postali jedna od većih škola zapravo i kako u objektu u Petrinji tako i u objektu u Sisku.“, istaknuo je pročelnik Vlahov.

najčitanije