U tijeku pripreme za natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa

imp

Crveni Križ 2

S početkom ove godine u Gradskom društvu Crvenog križa Sisak započele su pripreme za 24. Natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa koje se u kontinuitetu održava od 1996. godine u Hrvatskoj, s iznimkom 2021. i 2022. godine zbog epidemije koronavirusa.

 

Natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa najpoznatija je aktivnost Crvenog križa usmjerena mladima, a okuplja učenike osnovnih i srednjih škola koji stječu znanja o Međunarodnom pokretu Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, Hrvatskom Crvenom križu, međunarodnom humanitarnom pravu, ljudskim pravima, pravima djece, a natjecanje uključuje i provjeru znanja i vještina iz pružanja prve pomoći kao prve djelatnosti Crvenog križa.

 

Ekipe sisačkih osnovnih i srednjih škola svakodnevno vježbaju i daju sve u sebe kako bi naučili najvrjedniju vještinu, pružanje prve pomoći.

 

Brojke koje stoje iza Natjecanja koje će se održati 4. ožujka 2023. godine su izuzetne: 102 natjecatelja, 6 osnovnih škola, 4 srednje škole, 20 sudaca, 8 šminkera, 24 glumca, 15 volontera, 22 organizatora, 20 mentora i više od 850 sati provedenih u učenju i vježbanju!

 

„Svim našim natjecateljima želimo puno sreće i uspjeha, a mentorima i volonterima veliko hvala za sav trud i rad!“, poručuju iz sisačkog Crvenog križa.

 

 

Foto – Gradsko društvo crvenog križa Sisak

Foto: Gradsko društvo Crvenog križa Sisak

najčitanije