U tijeku je crowdfunding kampanja #daimamgdje

imp

251020211635197004.png

U tijeku je crowdfunding kampanja „Zajednica u centru – da imam gdje… živjeti“ koju provode Udruga IKS i Agencija lokalne demokracije Sisak, uz podršku Mreže mladih Hrvatske i Operacije grad. Cilj kampanje je prikupiti sredstva za opremanje dva nova društveno-kulturna centra u Petrinji i Sisku.

U gradovima koji su teško oštećeni potresom, ne samo materijalno već i narušenog duha, društveno-kulturni centri bit će središta novog društvenog života ovih gradova, mjesto gdje se građani mogu okupljati i aktivno sudjelovati u stvaranju sadržaja za svoje zajednice. Zbog toga je pokrenuta kampanja, koja traje do 13. listopada, a od ciljanih 11.400 eura za opremanje prostora društveno-kulturnih centara, trenutno je skupljeno 52% (nešto više od 5900 eura). Prikupljenim sredstvima kroz kampanju nabavit će se razglas i ozvučenje, video oprema, rasvjeta te sklopivi stolci, kako bi građanima mogli omogućiti sudjelovanje na koncertima, izložbama, radionicama i edukacijama te ostalom sadržaju za koji građani iskažu interes. Sredstva se prikupljaju preko platforme GoGetFunding, gdje je i detaljan opis ciljeva kampanje, a svaki donirani euro pomaže nam u ostvarenju cilja obnove zajednica Petrinje i Siska.

Stanovnici Siska i Petrinje tako će dobiti prostore za okupljanje, a nabavljena oprema koristit će se i za gostujuće aktivnosti društveno-kulturnog centra koje ćemo organizirati u manjim mjestima u okolici SIska i Petrinje, pa i cijele Sisačko-moslavačke županije, kako bi građanima koji nemaju mogućnost putovati u gradove ipak pružili kvalitetan sadržaj te tako poboljšali kvalitetu života stanovnika Sisačko-moslavačke županije.

Važnost osnivanja društveno-kulturnih centara prepoznali su brojni građani, s preko 100 individualnih donatora, a i poznate osobe poput Rade Šerbedžije, Ive Amulića i klape Rišpet, Sare Renar, Remi i Shota iz grupe Elementa, Hladnog piva i brojnih drugih. Što su oni imali reći o ovoj kampanji možete pogledati na Facebook stranici “Zajednica u centru – da imam gdje…živjeti”.
Kampanja je također podržana donacijama koje se koriste kao perkovi na crowdfunding platformi, a koje su ustupili: ACT Printlab d.o.o., Aeroklub Sisak, Aquarius Records, Furche studio, Kajak-Kanu Klub Odra i PDV Records, a nove perkove uvodimo svaki tjedan kampanje.

„Kampanja je na dobrom putu, no do kraja je ostalo još malo vremena te je potrebna i daljnja pomoć građana i privatnih poduzeća da san o društveno-kulturnim centrima u Petrinji i Sisku postane stvarnost. Zahvaljujemo svakoj osobi koja je donirala, svakoj osobi koja nas je javno podržala, svakom poduzeću koje nam je ustupilo donaciju i svakoj osobi koja je na društvenim medijima podijelila naš sadržaj. U zadnjem koraku ovog putovanja trebamo i dalje vašu pomoć, kako bi se svi skupa mogli jednom družiti u novim društveno-kulturnim centrima.“, poručuju organizatori.

Poveznica na platformu crowdfunding kampanje: https://gogetfunding.com/zajednica-u-centru-da-imam-gdje-zivjeti/

Cijeli video crowdfunding kampanje: https://www.youtube.com/watch?v=byqGUsXJDCw

Facebook stranica kampanje: https://www.facebook.com/daimamgdje

najčitanije