U subotu na pregled kod doktorice Plišić i na predstavu "Listovi slikovnice"

imp

261020211635234703.jpeg

Ovu subotu, 27.travnja, Siščane u sklopu manifestacije “U srcu grada” očekuje pregled kod doktorice Plišić te lutkarska predstava “Listovi slikovnice”.
Doktorica Plišić i ovog proljeća čeka svoje plišane pacijente na pregledu s temom proljetnih alergija. Kako ih spriječiti i liječiti doznajte na ovom susretu koji u Dječjem odjelu sisačke knjižnice počinje u 11 sati.
Sat vremena ranije u Daskalištu će početi predstava Lutkarskog kazališta „Za bregom“ pod nazivom „Listovi slikovnice“.
Lutkarska predstava “Listovi slikovnice” nastala je prema pričama Hansa Christiana Andersena, poeziji Dobriše Cesarića i Marije Barbarić Fanuko a lutkarsku igru napisala je Zdenka Đerđ. Lutke animiraju i tonsku kulisu stvaraju Sara Moser i Lidija Kraljić.U predstavi Mjesec priča Slikarici, a ova slika što je sve vidio i čuo promatrajući i slušajući Zvijezde i Zemljane, životinje i ljude. Tako je Mjesec zapazio razigrane Ribe, žablju obitelj, ličinku Vilina Konjica, Jato galebova u letu i Jednoga koji pada pa se uzdiže i dalje leti sam. Promatrao je Mačku i Mačka kako pjesmom postaju prijatelji, Pticu u kavezu koja u snu – samo kada sanja, živi slobodu. Čuo je Mjesec razgovor Male i Velike Zvijezde te stihove o zvijezdama Mladića i Djevojke. Spazio je i nježne zagrljaje Majke i Djevojčice, ali i promrzlu Djevojčicu sa šibicama koju njezina Baka odnosi u nebeske visine.

listovi slikovnice

najčitanije