U subotu kreće 'Božić u gradu'

st

Stiže prosinac, mjesec kojega manje ili više volimo zbog zimskog ugođaja, no nitko nije ravnodušan na blagdanski duh koji neizostavno dolazi upravo u tom razdoblju. Lampice se postavljaju po cijelom gradu, štandovi su stigli na pješačku zonu, klizalište na Rokiću je u nastajanju, sve nam je jasno – Božić stiže u grad!
Točnije, u srce grada. Sisački advent kreće već ovu subotu, predstavama i radionicama za djecu, dok u nedjelju palimo prvu adventsku svijeću. Cijeli prosinac bit će obilježen programima gradskih institucija – knjižnica, ŠRC, muzej, Dom kulture, pa čak i Autopromet pripremaju brojna iznenađenja za male i velike.
„Svake godine se trudimo ponuditi nešto više i nešto drugačije. Ove godine to će biti klizalište dimenzija 30×15 metara na Trgu bana Josipa Jelačića koje se otvara 6. prosinca i radit će sve do 7. siječnja. Vilenjakova radionica bit će u prostoru bivše Mozaik knjige na dječjem igralištu na Majmunjaku, pozornica će biti kod sata i na toj lokaciji je veliki bor i tu će se nalaziti adventski vijenac. Organizirali smo i bogatu ugostiteljsku ponudu, ali i niz događanja za najmlađe. Važno nam je da se, uz roditelje, zabave i naši najmlađi. I u samom finalu Božića u gradu je božićni koncert grupe Meritas i Jelene Radan 23. prosinca od 20 sati“, rekla je gradonačelnica Kristina Ikić Baniček.
Novu godinu tradicionalno ćemo dočekati kod sata uz Ruswaj, a najduže će nas na blagdansko razdoblje podsjećati upravo klizalište na Rokiću na kojem ćemo se klizati sve do 7. siječnja svaki dan od 10 do 22.
Bogatim programom u manifestaciju se uključila i Narodna knjižnica i čitaonica Vlado Gotovac Sisak koja organizira brojne radionice i pričaonice, a bit će tu i edukativnih programa u suradnji s Institutom za razvoj i inovativnost mladih.
Dom kulture priprema predstave za najmlađe, dječje programe koji kreću 21. prosinca, tu je i nezaobilazna kućica djeda Mraza, a očekuju nas i dvije premijere domaće produkcije.
Po prvi put imat ćemo i Božićni autobus koji će biti ukrašen s više od 5 tisuća lampica i stotinama kuglica, a koji će prevoziti školsku djecu. Za vrijeme vožnje djeca će uživati i u predstavama na temu svetog Nikole i djeda Mraza.
I ove godine škole i vrtići natjecat će se u izradi najljepše božićne kuglice, a mali žiri će izabrati one najbolje, koje će biti izložene na pješačkoj zoni.

Božić-u-gradu-letak-A-A5 Božić-u-gradu-letak-B-A5

najčitanije