U subotu 3.Obrtnički sajam, Street food festival i koncert Nene Belana

imp

Street Food Festival

Svi mirisi i okusi vodit će 15.travnja u Sisak gdje će se održati 3.Obrtnički sajam i Street food festival.

 

Svi posjetitelji moći će na šetnici uz Kupu razgledati ponudu sisačkih obrtnika te počastiti nepce raznim ukusnim delicijama iz svih krajeva Hrvatske, rekla je najavljujući sajam Ivanka Čačić, predsjednica Županijske obrtničke komore Sisačko – moslavačke županije.

Cijela manifestacija počinje u petak u 18 sati dolaskom svih sudionika. Njima će se podijeliti zahvalnice za pomoć svima poslije potresa. Dolaze nam ljudi iz doslovce cijele Hrvatske, od Cavtata do Istre, od Istre do Vukovara. Sama manifestacija kreće u subotu već od 10 sati ujutro, a njen središnji dio počinje u 16 sati. Ovaj dio uključuje pripremu, kuhanje i podjelu hrane. Dolazi nam 50-ak izlagača s različitim proizvodima, a kuhat će se autohtona hrana, ne samo s područja županije, nego i iz cijele Hrvatske. njihova tradicionalna jela.“, rekla je Čačić.

Ovu manifestaciju zajedno organiziraju Obrtnička komorom Sisačko – moslavačke županije, Turistička zajednica Sisačko – moslavačke županije i Sisačko – moslavačka županija, a župan Ivan Celjak ističe kako vjeruje da je ovo dobra promocija i za naše obrtnike i za našu autohtonu hranu, kao i naše autohtono vino škrlet, koje dolazi iz Moslavine.
Cijelu manifestaciju zaokružit će koncert Nene Belana.

Podsjetimo, Obrtnički sajam i kulinarska manifestacija prvi puta su organizirani 2018.godine u sklopu promocije monografije ˝180 godina organiziranog obrtništva u Sisku˝.

najčitanije