U Strukovnoj školi proveden projekt „Zajedno protiv govora mržnje“

imp

Strukovna Grafiti 1

Povodom Međunarodnog dana tolerancije u Strukovnoj školi Sisak je u organizaciji Policijske uprave sisačko-moslavačke uz potporu Ravnateljstva policije i partnera, Agencije „Art Hill“, u sklopu projekta „Zajedno protiv govora mržnje“ provedena preventivna aktivnost „Grafiti su umjetnost, ne vandalizam“.

 

Interaktivnom radionicom „Budi navijač, a ne razbijač“ s naglaskom na sprječavanje govora mržnje u društvu, poglavito na sportskim natjecanjima, policijski službenici za prevenciju Ravnateljstva policije su budućim WEB dizajnerima pojasnili razliku između grafita kao umjetnosti i vandalskog čina.

 

Promicanjem grafita kao zakonitog umjetničkog izražaja, doprinosi se mijenjanju percepcije javnosti i institucija o ovoj formi izražavanja, a uključivanjem policijskih službenika za prevenciju u interaktivnu radionicu ostvaruje sinergija između mladih i državnih institucija te pomaže u uspostavi komunikacije, smanjenju nesporazuma i jačanju obostranog povjerenja.

 

Rezultat radionice na kojoj su učenici pod vodstvom poznatog grafitera Matije Vnučeca uspješno savladali osnovne tehnike crtanja te stekli osnove pravilnog rukovanja različitim bojama i sprejevima, je grafit s porukom “ZAJEDNO”.

Foto: PU sisačko - moslavačka

najčitanije