U srijedu i četvrtak akcija dobrovoljnog darivanja krvi

mradenovic

Zavod za transfuzijsku medicinu Zagreb i Gradsko društvo Crvenog križa Sisak i dalje će održavati akcije darivanja krvi bez obzira na novonastalu situaciju – Koronavirus – s ciljem osiguranja lijeka koji je bolesnima odraslima, ali i djeci od životne važnosti.
Stoga je važno imati na umu da ljudi u potrebi za ovim lijekom – krvi – ne mogu čekati da se ova situacija u kojoj se trenutno nalazimo smiri i da tek tada oni dobiju svoj lijek koji im u danom trenutku spašava život.
U skladu s tim GDCK Sisak organizira ovaj tjedan akciju dobrovoljnog darivanja krvi i to:
25. i 26. ožujka 2020.godine. Obje akcije održati će se na istom mjestu, u sali restorana Trattorija na Željezničkom kolodvoru u Sisku.
25. ožujka akcija će se održati od 9:00 do 12:00 sati, a u četvrtak 26.ožujka od 10:00 do 18:00 sati (pauza za ekipu transfuzije 13:30 do 14 sati).

„Želimo napomenuti da su djelatnici Transfuzije dodatno educirani glede kriterija i odabira darivatelja, te da je prostor u kojem se održava akcija očišćen i dezinficiran, te da će se dodatno dezinficirati ruke darivatelja. U salu će ulaziti po jedan darovatelj, koji prolazi uobičajeni pregled kog hematologa i liječnika koji će procijeniti da li može dati krv.
Postupak samog darivanja je uobičajen . Primati će se davaoci sve dok se ne popune kreveti koji će biti u sali (cca 4-6 kreveta). Nakon toga će kako bude koji davatelj odlazio prvi slijedeći ući u salu.
Za darivatelja koji daju krv biti će osiguran gablec koji nakon davanja mogu ponesti sa sobom.
Ukoliko se pred salom skupi više ljudi, kao i svuda do sada pobrinuti ćemo se da između darivatelja bude propisan razmak. Zahvaljujemo se svim darovateljima na odazivu humanosti plemenitosti koju iskazuju darujući lijek koji niti jedna tvornica lijekova ne može proizvesti“, poručuju iz GDCK Sisak.

najčitanije