'U srcu grada' – pješačka zona kao kulturno-zabavni centar grada

st

Izgradnja pješačke zone donijela je mogućnost organizacije raznih sadržaja u strogom centru grada. Upravo će se tamo svake subote održavati programi pod zajedničkim nazivom ‘U srcu grada’ – Siščani će do ljeta uživati u koncertima, izložbama, promocijama, igraonicama i radionicama za djecu, kazališnim predstavama, uskršnjem sajmu, sajmovima suvenira i antikviteta, itd.
Prvi takav program se, povodom Međunarodnog dana žena, održava već u subotu, 11. ožujka. U prijepodnevnim satima na sisačkom korzu bit će postavljena izložba Gradskog muzeja Sisak „Žene kroz sisačku povijest“, tim sisačke Gimnazije prezentirat će jedan dio projekta „Grad na drugi pogled“ kojim se želi potaknuti sugrađane da predlože imena zaslužnih sugrađanki po kojima bi se nazvale neke sisačke ulice i trgovi. Osim toga, na štandovima će se predstaviti ženske ekipe sisačkih sportskih klubova, a građani će moći vidjeti prezentaciju karate kluba, teniskog kluba te plesne skupine Dijamant.
Tijekom prijepodneva i večernjih sati u ritmu će plesati i fontana kod sata, a od 20 sati na pozornici na pješačkoj zoni koncert će odsvirati Crvena jabuka.
Već sljedeće subote, 18. ožujka na sisačkom korzu bit će održan buvljak na kojem će svi zainteresirani moći prodavati sve ono što im više nije potrebno. Narednih subota bit će organizirano obilježavanje Dana narcisa, održat će se uskršnji sajam, svake subote bit će organizirane i igraonice i radionice za djecu u suradnji s dječjim odjelom NKČ Vlado Gotovac Sisak, a od 1. travnja u Daskalištu će se održavati i predstave za djecu.
‘Vjerujemo da će građani steći naviku da se subotom oko 10 ujutro prošeću sisačkim korzom i vide što smo pripremili. Ovisno o prigodi imat ćemo i večernje koncerte’, rekla je gradonačelnica Kristina Ikić Baniček.

najčitanije