U Sisku trenutno 3 osobe oboljele od koronavirusa

mradenovic

261020211635209099.jpeg

U izolacijskoj jedinici OB „Dr.Ivo Pedišić“ smještena su 4 pacijenta. Kod 3 pacijenta je laboratorijskim pretragama potvrđen koronavirus, a kod 4 pacijenta se nalazi čekaju. Povećan je broj osoba pod zdravstvenim nadzorom (samoizolacijom kod kuće u trajanju od 14 dana)

Na sastanku Stožera civilne zaštite Sisačko-moslavačke županije donesene su odluke o privremenom zatvaranju odmorišta Novska jug za sva vozila osim za teretna vozila u tranzitu. Osim toga, izdali su preporuku građanima u kojom savjetuju građanima da svu komunikaciju s tijelima Javne uprave i Javnih ustanova provode putem pošte, telefona ili e-maila. U izvanrednim slučajevima službenici će komunicirati sa strankama na udaljenosti od najmanje 1 metra bez neposrednog fizičkog kontakta, ulazak u službene prostorije bit će omogućen tako da se strankama dopusti ulazak u hodnik, a službenik će komunikaciju nakon što je telefonski obaviješten ostvariti u hodniku. Svi službenici su obvezni nakon rada sa strankama dezinficirati ruke.

Domovi zdravlja SMŽ dužni su osigurati po jednu ordinaciju za pregled bolesnika pod sumnjom na zaraženost od koronavirusa, osigurati dostatnu količinu zaštitne opreme za sve zdravstvene radnike . Ambulante su dužne primati samo hitne slučajeve, dok se svi drugi pregledi trebaju otkazati.

najčitanije