U Sisku se obilježava Dan pobjede i domovinske zahvalnosti

nn

Svečanom akademijom i polaganjem vijenaca u Sisku, danas je počelo obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja u organizaciji Grada Siska i Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

Izaslanstvo Grada Siska, u čijem su sastavu bili zamjenici gradonačelnice Marko Krička i Ivica Rendulić te drugi potpredsjednik Gradskog vijeća Marijan Medved, položili su vijenac i zapalili svijeće kod središnjeg križa na Gradskom groblju Viktorovac te kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima u Parku dr. Franje Tuđmana.

Potom je u Kazalištu 21 održana svečana akademija na kojoj su o Domovinskom ratu, posebno o vojno-redarstvenoj akciji Oluja, govorili Tomislav Dedić, inicijator i idejni začetnik proizvodnje improviziranih oklopnjaka za ratišta Banovine, Željko Srpak, predsjednik Udruge branitelja 57. brigade Marijan Celjak, Dražen Komar, zapovjednik satnije 57. brigade Marijan Celjak te bojnik Ivan Radić, zamjenik zapovjednika 2. mehanizirane bojne Gromovi.

Željko Srpak prisjetio se ratnog puta 57. brigade Marijan Celjak te je naglasio kako je Oluja pobjeda malih ljudi. Ivan Radić rekao je kako su akciju Oluja obilježili zajedništvo i ponos.
„Moramo se do zemlje klanjati onima koji su dali svoje živote. Rat donosi ružne stvari. I danas, na žalost, postoje ljudi koji trpe posljedice rata“, rekao je Radić.

Nazočne na akademiji pozdravio je u ime Koordinacije braniteljskih udruga predsjednik Antun Pereković te u ime Grada Siska zamjenik gradonačelnice Ivica Rendulić.
„Danas se s ponosom sjećamo veličanstvene akcije Oluja i naše pobjede, ali i svih žrtava koji su dali svoje živote da bi ostvarili našu slobodu“, rekao je Rendulić.

Proslava Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja nastavlja se sutra na kupalištu Zibel u 13 sati sportskim natjecanjima. Od 16 sati tradicionalni je doček raftingaša, a zabavni program počinje u 17 sati uz besplatnu podjelu graha i nastup Vigo banda.

DAN-POBJEDE-10

DAN-POBJEDE-18

DAN-POBJEDE-37

najčitanije