U Sisku posao traži 3015 osoba

imp

Kraj studenoga u evidenciji nezaposlenih Hrvatskog zavoda za zapošljavanje – Područnog ureda Sisak, dočekalo je 6184 nezaposlenih osoba, od toga broja 3015 osoba je s područja Siska.

Broj nezaposlenih, u odnosu na listopad 2020. godine veći je za 23 osobe ili 0,4 %, a u odnosu na isti mjesec prošle godine, veći je za 242 osobe ili 4,1 %.
U odnosu na listopad 2020. godine, broj nezaposlenih koncem studenoga veći je u četiri ispostave PU Sisak. To su Dvor, Petrinja, Topusko i Sisak. Smanjenje nezaposlenosti je zabilježeno u Glini, Gvozdu, Hrvatskoj Kostajnici i Sunji.

Prema razini obrazovanja, u evidenciji je najviše onih koji imaju trogodišnju srednju školu kao i KV i VKV radnici, gotovo trećina svih nezaposlenih, a s tek nešto manjim brojem slijede osobe sa završenom osnovnom školom, dok ih je najmanje sa završenom gimnazijom – 2,6 %.

Prema dobnoj strukturi, najveći udio čine ljudi u dobi od 55 do 59 godina, njih 16,4%.

Ukupno je tijekom prošloga mjeseca prijavljeno 270 potreba za radnicima i to većinom za stručnjake i znanstvenike, inženjere i tehničare, za uredske i šalterske službenike, za uslužna i trgovačka zanimanja, za poljoprivrednike, šumarie, ribare i lovce, za zanimanja u obrtu i pojedinačnoj proizvodnji, za rukovatelje strojevima i vozilima i za jednostavna zanimanja.

U odnosu na listopad ove godine potreba za radnicima je manje za 143, a u odnosu na studeni 2019.godine, 46 više potreba za radnicima.
Najbrojnije potrebe za radnicima prijavljene su Područnom uredu Sisak su iz prerađivačke industrije (50), djelatnosti zdravstvene zaštite i socijalne skrbi (47), ostale uslužne djelatnosti (47), te u građevinarstvu (35).

U programe aktivne politike zapošljavanja tijekom 2020. godine, novouključene su 542 osobe i to u potpore za zapošljavanje 111 osoba, potpore za samozapošljavanje 116, obrazovanje nezaposlenih 219, javni rad 59, stručno osposobljavanje za rad 1 osoba, potpore za očuvanje radnih mjesta 1 i desetljeće za Rome 35.

Detaljnije informacije možete pronaći ovdje.

najčitanije