U Sisku posao traži 2565 osoba

imp

Kraj listopada u evidenciji nezaposlenih Hrvatskog zavoda za zapošljavanje – Područnog ureda Sisak, dočekala je 6161 nezaposlena osoba, od toga broja 2565 osoba je s područja Siska.
Broj nezaposlenih, u odnosu na rujan 2020. godine je isti, a u odnosu na listopad 2019. godine, veći je za 280 osoba ili 4,8 %.

U odnosu na rujan 2020. godine, broj nezaposlenih koncem listopada veći je u pet ispostava PU Sisak. To su Dvor, Glina, Gvozd, Sunja i Topusko. Smanjenje nezaposlenosti je zabilježeno u Sisku, Petrinji i Hrvatskoj Kostajnici.
Prema razini obrazovanja, u evidenciji je najviše onih koji imaju trogodišnju srednju školu kao i KV i VKV radnici, gotovo trećina svih nezaposlenih, a s tek nešto manjim brojem slijede osobe sa završenom osnovnom školom, dok ih je najmanje sa završenom gimnazijom – 2,6 %.
Prema dobnoj strukturi, najveći udio čine ljudi u dobi od 55 do 59 godina, njih 16,4%.

Ukupno je tijekom prošloga mjeseca prijavljeno 413 slobodnih radnih mjesta i to većinom za stručnjake i znanstvenike, inženjere i tehničare, za uredske i šalterske službenike, za zanimanja u obrtu i pojedinačnoj proizvodnji, za uslužna i trgovačka zanimanja i za jednostavna zanimanja.

Najbrojnije potrebe za radnicima prijavljene su Područnom uredu Sisak su iz djelatnosti obrazovanja (187), administrativne i pomoćne uslužne djelatnosti (44), te iz prerađivačke industrije (39).
U listopadu su na sezonskim poslovima na moru u djelatnosti pružanja smještaja te pripreme i usluživanja hrane zaposlena 2 radnika iz evidencije PU Sisak. Ukupno je u ovoj godini zbog sezonskog zapošljavanja na moru, brisano iz evidencije 289 radnika.

U programe aktivne politike zapošljavanja tijekom 2020. godine, novouključeno je 509 osoba i to u potpore za zapošljavanje 99 osoba, potpore za samozapošljavanje 100, obrazovanje nezaposlenih 216, javni rad 57, stručno osposobljavanje za rad 1, 1 u potpore za očuvanje radnih mjesta te 35 kroz program desetljeće za Rome.

Detaljnije informacije možete pronaći ovjde.

najčitanije