U Sisku održan još jedan Sajam udruga i ustanova

mradenovic

Na Šetnici Slave Striegla u subotu 26.rujna, održao se još jedan Sajam udruga i ustanova. Sajam na kojem se inače građanima predstavlja rad različitih udruga i ustanova inače se održava u svibnju, međutim ove godine, zbog situacije s korona virusom, sve se održalo nešto kasnije.

Na sajmu su se promovirale tri manifestacije: „Hrvatska volontira“, Europski tjedan održivog razvoja i Dani otvorenih vrata udruga. Sajam je i ove godine organizirala Agencija lokalne demokracije i Zajednica sportskih udruga grada Siska, a okupilo se 40 udruga i ustanova koje djeluju u različitim područjima društvenog života.  Posjetitelji su uz osmišljen program udruga i ustanova imali prilike sudjelovati na kreativnim radionicama i sportskim demostracijama, igrati šah, izmjeriti tlak i šećer u krvi, naučiti kako pokrenuti inicijative, gdje i kako volontirati…

„ALD je već 11.godinu tradicionalno jedan od organizatora Sajma udruga i ustanova. Bez obzira na kišno vrijeme, uspjeli smo provesti ovo druženje na kojem se okupilo 40 ustanova i udruga. Uvijek nastojimo Siščanima pokazati koje sve udruge imamo, a dobra je to prilika i da udruge i ustanove između sebe vide koliko nas je i tko se čime bavi. Ono što je nama kao ALD-u važno je promocija volontiranja kao jedan oblik građanskog aktivizma i to je nešto što su svi koji su danas došli do našeg štanda imali prilike saznati“, rekla je predsjednica Agencije lokalne demokracije Paula Raužan te dodala kako sada kreću s pripremama za obilježavanje Međunarodnog dana volontera koji se obilježava svake godine 5.prosinca.

najčitanije