U sisačkoj bolnici besplatni preventivni pregledi žena od tzv. ženskih karcinoma

imp

271020211635316892.jpeg

Listopad je mjesec borbe protiv raka dojke, kada se diljem Republike Hrvatske organiziraju brojne javnozdravstvene manifestacije kojima se želi ukazati na važnost ranog otkrivanja raka dojke te odlaske na redovite dijagnostičke preglede.
Redovitim pregledom koji uključuje samopregled, mamografiju te ultrazvučni pregled rak dojke se može otkriti u ranom stadiju kada su šanse za izlječenje i preživljenje puno veće.
U akciju se uključila i sisačka bolnica pa se tako, najavljuje ravnatelj bolnice dr. Tomislav Dujmenović, do kraja tjedna se možete prijaviti za besplatne preglede, odnosno besplatno uzimanje PAPA testova, testiranje na HPV i besplatni ultrazvučni pregledi dojki.

bolnica 7
„ Sisačko moslavačka županija će se ove godine u mjesecu listopadu aktivno uključiti u aktivnosti usmjerene na povećanje svjesnosti i važnosti prevencije kod tzv. ženskih karcinoma- dojke, endometrija, jajnika i vrata maternice. Ovoga tjedna od 26. do 31.listopada 2021.godine u organizaciji Opće bolnice „Dr. Ivo Pedišić“ Sisak, održavati će se preventivni pregledi u sklopu prevencije i ranog otkrivanja malignih bolesti žena Mjesec listopad već je tradicionalan u borbi protiv tzv. ženskih karcinoma.
U ovom tjednu u kojemu je naglašena važnost prevencije i preventivnih pregleda u Općoj bolnici „Dr. Ivo Pedišić“ Sisak biti će organizirano besplatno uzimanje PAPA testova, testiranje na HPV i besplatni ultrazvučni pregledi dojki. „ rekao je ravnatelj Dujmenović, naglašavajući kako je bitno što ranije prepoznati malignu bolest i uopće spriječiti  njeno nastajanje, stoga još jednom poziva sve da se odazovete u što većem broju.

bolnica 2

„Žene su danas opterećene brojnim izazovima, pogotovo žene koje žive na potresom pogođenom području. Prije svega bave se obitelji i poslom, a najmanje svojim zdravljem. Cilj nam je ovom akcijom potaknuti sve žene s područja županije da se odazovu na preventivne preglede. Drage žene sve može čekati, osim raka.“, istaknula je savjetnica u uredu Župana Sanja Mioković.

bolnica 3
„Iskustvo pokazuje da žene kada ostvare majčinstvo, ako nemaju nikakvih poteškoća, rijetko idu na ginekološke preglede, a rak vrata maternice je jedan od rijetkih rakova koji se može spriječiti upravo zahvaljujući preventivnim testiranjima i ranom liječenju.“, rekla je dr. Irena Novaković s Odjela ginekologije sisačke bolnice, pozivajući žene u dobi od 30 do 50 godine, kada je najčešća pojavnost raka maternice, da se odazovu na preventivno testiranje i pobrinu za svoje zdravlje.

bolnica 1
Riječ je o izuzetno dobroj akciji, istaknuo je Dejan Čanak, dr. med. – spec. radiologije, pozivajući žene na mamografske preglede: „Apeliram na žene da se odazivaju na mamografske preglede jer smo mi jedna od županija u kojoj je odaziv na taj preventivni mamografski pregled najlošiji u Hrvatskoj. Karcinom dojke se na našem uređaju može detektirati u vrlo ranom stadiju, a nakon toga sve ide po hitnom postupku tako da je ona u vrlo kratkom roku „obrađena“. Svakodnevno u sisačkoj bolnici momografski pregled obavi 25 žena.“
Preventivni pregledi organizirani su za sve žene Sisačko moslavačke županije te će se moći besplatno i bez naručivanja obaviti na Odjelu za radiologiju i u Službi za ginekologiju i porodništvo sisačke bolnice.
Predbilježiti se na besplatan UZV dojke možete na broj telefona – 091/218 39 55
Predbilježiti se na testiranje na HPV virus i PAPA testiranje možete na broj telefona – 044/553 248

najčitanije