U šest sisačkih srednjih škola ima mjesta za 788 učenika

imp

Strukovna škola Sisak 001

Dok je nekim školarcima ljetni odmor već započeo, osmaši da bi mogli odmarati i bezbrižno uživati u ljetu moraju upisati srednju školu.

 

Na području Siska ima ih šest koje u 38 programa upisuju, odnosno imaju slobodnih mjesta za 788 učenika.

upisi škole smž 1

 

Industrijsko-obrtnička škola u 8 programa upisuje 120 učenika, Tehnička škola u 7 programa upisuje 162 učenika , Strukovna škola u 18 nastavnih programa upisuje 168 učenika, Ekonomska škola u 2 programa 66 učenika, Srednja škola Viktorovac u svojih 6 programa ima mjesta za 172 učenika i Gimnazija Sisak koja u 3 programa upisuje 100 učenika.
Za upis je važan prosjek zaključnih ocjena od 5. do 8. razreda, odnosno zaključene ocjene iz zadnja dva razreda iz hrvatskog i stranog jezika te matematike, kao i triju nastavnih predmeta važnih za nastavak obrazovanja.

 

upisi škole smž 2

 

Učenici osmih razreda koji će ove godine upisivati srednje škole, a koji su se iskazali na državnim i međunarodnim natjecanjima u znanju, mogu koristiti i dodatne bodove za rezultate ostvarene na tim natjecanjima.

 

upisi škole smž 3

 

Prijave i upisi u srednje škole i ove se godine provode elektroničkim putem kroz stranicu upisi.hr.

 

ljetni upisni rok

 

Prijave, odnosno odabir obrazovnih programa počinje 28.lipnja. Učenici mogu odabrati najviše šest obrazovnih programa koji im se najviše sviđaju, najkasnije do 7. srpnja, kada će se zaključati mogućnost odabira. U ponedjeljak, 10.srpnja objavit će se ljestvica konačnog poretka, a nakon toga datuma započinje proces ispisivanja prijavnica i upis u srednju školu. Proces dostave dokumenata koji su uvjet za upis u određeni program obrazovanja srednje škole traje do 13.srpnja. Koliko je mjesta ostalo za jesenski rok bit će poznato dan kasnije, 14.srpnja.

 

 

 

najčitanije