U šest sisačkih srednjih škola ima mjesta za 722 učenika

imp

Dok je nekim školarcima ljetni odmor već započeo, osmaši da bi mogli odmarati i bezbrižno uživati u ljetu moraju upisati srednju školu.

Na području Siska ima ih šest koje u 42 programa upisuju, odnosno imaju slobodnih mjesta za 702 učenika.

 

Industrijsko-obrtnička škola u 7 programa upisuje 88 učenika, Tehnička škola u 6 programa upisuje 128 učenika , Strukovna škola u 18 nastavnih programa upisuje 160 učenika, Ekonomska škola u 2 programa 72 učenika, Srednja škola Viktorovac u svojih 6 programa ima mjesta za 158 učenika i Gimnazija Sisak koja u 3 programa upisuje 120 učenika.
Za upis je važan prosjek zaključnih ocjena od 5. do 8. razreda, odnosno zaključene ocjene iz zadnja dva razreda iz hrvatskog i stranog jezika te matematike, kao i triju nastavnih predmeta važnih za nastavak obrazovanja.

Učenici osmih razreda koji će ove godine upisivati srednje škole, a koji su se iskazali na državnim i međunarodnim natjecanjima u znanju, mogu koristiti i dodatne bodove za rezultate ostvarene na tim natjecanjima.
Prijave i upisi u srednje škole i ove se godine provode elektroničkim putem kroz stranicu upisi.hr.

 

Prijave, odnosno odabir obrazovnih programa počinje 25.lipnja. Učenici mogu odabrati najviše šest obrazovnih programa koji im se najviše sviđaju, najkasnije do 7. srpnja, kada će se zaključati mogućnost odabira. Nakon toga datuma započinje proces ispisivanja prijavnica, a kad se prijavnice zaprime, objavljuju se konačne rang liste. One će se znati 9.srpnja. Koliko je mjesta ostalo za jesenski rok bit će poznato 10.kolovoza.

 

 

Foto – upisi.hr

najčitanije