U rujnu počinje izgradnja novog vrtića na Brzaju

ibb

U rujnu počinje izgradnja novog dječjeg vrtića na Brzaju, zahvaljujući donaciji Vlade SAD-a. Objekt će se graditi u blizini sadašnjeg vrtića Sunce, koji djeluje u sklopu Dječjeg vrtića Sisak Novi. Zbog toga je, između ostalog, na dnevni red posljednje sjednice Gradskog vijeća stavljen rebalans proračuna, kojim se u gradskoj blagajni osigurava 100 tisuća kuna kojima će Grad osigurati plaćanje PDV-a i stručnog nadzora u iznosu 100 tisuća kuna – pojašnjava gradonačelnica Kristina Ikić Baniček:
”Od Vlade SAD-a smo dobili donaciju koju sam zatražila prije tri godine i konačno nam je odobrena, kojom će oni izgraditi vrtić vrijedan 5 milijuna kuna, a mi preuzimamo obvezu osiguranja PDV-a i stručnog nadzora kojeg angažiramo na svim projektima. Stoga, nemojte se iznenaditi kada na kraju saznate da je vrijednost vrtića 5 milijuna i reći – evo, lagala si, vrtić je 5 milijuna, a tu je pisalo 100 tisuća”, poručila je gradonačelnica s govornice na sjednici Vijeća, pojašnjavajući: ”Dakle, jedno je iznos kojim mi sufinanciramo ove radove, a drugi je iznos kojim će Vlada SAD-a nakon izhođenja građevinske dozvole snositi troškove projektiranja, odabira izvođača i izvođenja radova”.
Izgradnjom novog vrtića konačno će se izaći iz najma u svim vrtićkim objektima. A osim što Grad više neće morati plaćati 9,5 tisuća kuna mjesečno za najam vrtića Sunce, izgradnjom novog objekta ujuedno će se i povećati smještajni kapacitet vrtića na Brzaju.
Gradnja počinje u rujnu u ove godine, a završetak izgradnje planiran je tijekom sljedeće godine.

najčitanije