U rad pušteni polupodzemni kontejneri s ugrađenim otpadomjerima

nn

Grad Sisak u suradnji s trgovačkim društvom Gospodarenje otpadom Sisak d.o.o. nastavlja s uvođenjem učinkovitog i održivog sustava gospodarenja otpadom. Tako su danas u rad pušteni polupodzemni kontejneri s ugrađenim otpadomjerima i to na dvije lokacije – u Rimskoj ulici (preko puta k.br.6) i na Trgu bana Josipa Jelačića (na početku šetnice ).

Postavljanjem polupodzemnih spremnika volumena 5m³ za miješani komunalni otpad s ugrađenim otpadomjerom volumena 60 litara, građanima grada Sisak pružit će se adekvatna usluga, a uz ova dva, još tri polupodzemna spremnika planiraju se ugraditi kroz dva mjeseca.

Prednosti ovih polupodzemnih spremnika su višestruke:
1. Velika ušteda nadzemnog prostora za smještaj spremnika
2. Povećani kapacitet zbog gravitacijskog suzbijanja otpada u cilindričnom spremniku
3. Smanjeni troškovi sakupljanja i prijevoza otpada zbog manjeg broja odvoza
4. Nema neugodnih mirisa miješanog komunalnog otpada
5. Veća dugotrajnost spremnika zbog materijala od kojih je izrađen
6. Spremnici su izrađeni od reciklirane plastike
7. Izgled spremnika uklapa se u okolni prostor Grada Siska
8. Onemogućen pristup životinjama
9. Onemogućeno raznošenja otpada od strane korisnika

“Također, povećanjem volumena otpadomjera na 60 litara, omogućili smo pravnim osobama da se uključe u njegovo korištenje i time iskoriste mogućnost pravednijeg obračuna usluge. Ovdje prije svega podrazumijevamo ugostiteljske objekte koji su ograničeni prostorom za smještaj posude za miješani komunalni otpad”, rekla je pomoćnica direktorice, Silvija Mužek, dodavši da je otpadomjer u primjeni već godinu dana i da je građanima poznat sustav funkcioniranja, pa ne bi trebalo biti nikakvih problema.

gos2 gos3 gos4 gos5 gos6

najčitanije