U Poduzetničkom inkubatoru Sisak predstavljena II. faza projekta "Startaj s Piskom"

nn

261020211635230279.jpeg

Startaj s Piskom, druga je faza razvoja PISKA u sklopu koje je proširen i opremljen prostor za poduzetnike u Poduzetničkom inkubatoru Sisak. Opremljeno je novih 1.745 m2 prostora na drugom, četvrtom i petom katu kroz 32 funkcionalno – prostorne jedinice, konferencijsku dvoranu i sale za sastanke. Prostor je namijenjen malim i srednjim poduzetnicima i vlasnicima start-up tvrtki koji će u tom prostoru stvarati dobre poduzetničke ideje i otvoriti nova radna mjesta.

Tim je povodom danas u prostorijama Poduzetničkog inkubatora održana i završna konferencija projekta Startaj s Piskom, koju su uveličali voditeljica projekta Krunoslava Kosina Milutinović, osnivač Applied Ceramicsa Mata Darko Sertić, gradonačelnica Kristina Ikić Baniček i ostali gosti.

Projekt koji je prije dvije godine počeo umrežavati male i srednje poduzetnike, sufinanciran je iz operativnog programa Konkurentnost i kohezija iz Europskog fonda za regionalni razvoj, no značajnu pomoć sisački Poduzetnički inkubator ima i u Gradu Sisku koji je u partnerstvu s PISKOM četiri godine i subvencionira prostor za korisnike, i to početnom potporom od 70 posto.

U ovom adaptiranom prostoru, poduzetnici na raspolaganju imaju urede za inkubaciju po subvencioniranim cijenama, skladišni prostor, proizvodni modul, sale za sastanke, open space urede, multifunkcionalnu dvoranu za održavanje konferencija, predavanja i prezentacija, a postoji mogućnost i dnevnog najma ureda.

U Pisku se trenutno nalazi 30 poduzetnika, a ukupna vrijednost projekta iznosi 6,8 milijuna kuna, od čega se iz europskih sredstava sufinancira 6,5 milijuna.

p2 p3 p4 p5 p6 p7 p8

najčitanije