U planu rekonstrukcija podvožnjaka u Šipuševoj

imp

Pitanje uređenja podvožnjaka u četvrtoj ulici, odnosno u Ulici Nikole Šipuša, našlo se na aktualnom satu posljednje sjednice sisačkog Gradskog vijeća.
Odgovarajući na pitanje gradonačelnica Kristina Ikić Baniček je istaknula kako je izrađen troškovnik projekta rekonstrukcije koji iznosi oko 2 milijuna kuna, te da će se naći na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća.
„On je stavljen u tablicu projekata koje ćemo predstaviti Gradskom vijeću na sjednici u kolovozu kada budemo donosili odluku o formiranju urbanog područja. Ideja nam je da sve te projekte koji su zahtjevniji, kako u financijskom smislu tako i građevinskom, stavimo na listu i financiramo iz ITU projekata. Ako ne, onda da barem budemo spremni za financiranje. U ovoj godini nažalost nećemo moći. Ne samo zato što dokumentacija nije u potpunosti spremna, nego zbog financijske situacije. S obzirom da su stepenice i ograda po standardima iz 60-ih a od tada do danas se zakonodavstvo jako mijenjalo i propisi za taj dio prometnice te da moramo naći i rješenje za prolazak kolica, mislim da je bolje da to napravimo kvalitetno i kako spada nego da sad samo nešto pofarbamo, promijenimo ogradu i zamijenimo par popločenja. To po meni nije niti kvalitetno niti trajno rješenje. U toj cijeloj rekonstrukciji je i problem odvodnje u samom dijelu kolinika koji će se isto tako također morati riješiti prilikom izvođenja radova. Više je zahvata u tom projektu, radimo na tome i stavit ćemo ga na listu prioriteta projekta koji bi se financirali putem ITU mehanizma.“, rekla je gradonačelnica Kristina Ikić Baniček.

najčitanije