U planu Doma za stare i nemoćne Sisak - Odjel za osobe oboljele od Alzheimerove bolesti i drugih demencija

ibb

Sisački Dom za starije i nemoćne uskoro bi mogao dobiti poseban odjel za osobe oboljele od Alzheimerove bolesti i drugih demencija. Naime, Dom se prijavio na natječaj za dobivanje sredstava iz europskih fondova u sklopu programa širenja socijalne mreže – doznajemo od ravnateljice Ružice Čakširan: ”Upravo smo dobili informaciju da smo prošli prvu fazu provjere dokumentacije, nakon čega slijedi faza provjere kvalitete i održivosti. Mi namjeravamo jedan dio prostora urediti za osobe oboljele od Alzheimera i ostalih demencija, za 12 korisnika. Inače, Sisačko-moslavačka županija je četvrta po broju oboljelih od svih oblika demencije”.

A budući da se uprava Doma nada da će i nastavak procedure oko dobivanja sredtsava biti uspješan, već je razrađen i plan realizacije ovog projekta, kako u prostornom tako i u kadrovskom opremanju:

”Pripremit ćemo i prostorne i kadrovske uvjete i educirati sve naše zaposlenike, kako bi dobili certifikate za rad s korisnicima koji su oboljeli od demencije jer to je vrlo kompleksan rad, Alzheimer je vrlo teška bolest, ali i jedan socijalni problem budući da, osim što pate sami bolesnici, pati i njihova obitelj”.

Osim velikog plana proširenja djelatnosti, sisački Dom za starije i nemoćne do kraja godine nastavlja i sa zahvatima na uređenju prostora, ali i na obogaćivanju programa koji se korisnicima nudi.
U Odjel za pojačanu njegu, u kojem borave teško pokretni i potpuno nepokretni korisnici, posljednjih se godina dodatno ulaže u povećanje kvalitete prostora. Ovih dana dovršava se ličenje soba koje će i dodatno uljepšati donacija Udruge SULIKUM, umjetničke slike koje je Domu za stare i nemoćne danas predao predsjednik SULIKUM-a Jovo Radmanović: ”Udruga SULIKUM ove godine obilježava 25. obljetnicu postojanja i za sve vrijeme svog djelovanja uvijek smo se rado odazivali humanitarnim akcijama”, napominje Radmanović.

IMG_20181017_095812

najčitanije