U petak donacijska večera za Sigurnu kuću Centra za žene Adela

imp

Kako se funkcioniranje Sigurne kuće koja djeluje u sklopu Centra za žene Adela ne bi dovelo u pitanje, Centar i restoran Bijela Lađa organiziraju Donacijsku večeru na kojoj će sva prikupljena sredstva ići upravo Sigurnoj kući.

 

Predsjednica Centra za žene Senka Filipović apelira na moguće donatore da se uključe u humanitarnu akciju i pomognu rad Sigurne kuće koju je Ministarstvo obitelji i socijalne politike lani proglasilo najboljom u zemlji.
“Naš je Centar jedina organizacija u županiji koja pruža zaštitu i pomoć žrtvama nasilja. Osim skloništa, koje na nepoznatoj lokaciji djeluje u skromnim uvjetima, i čiji su kapaciteti u cijelosti popunjeni, korisnicima pružamo i prehranu, stručnu pravnu pomoć i zdravstvenu zaštitu”, rekla je Filipović.

Sklonište za žene djeluje u skromnim uvjetima, a sredstva koja će biti prikupljena donacijskom večerom utrošit će se za opremanje Sigurne kuće. Kako je najavljeno, iskoristit će se za kupovinu hrane, kreveta, madraca i posteljine, jer je pojašnjava Filipović sva oprema u kući jako stara.

 

Filipović napominje kako je u posljednje vrijeme, vjerojatno zbog ekonomske krize, pandemije i potresa, zamijećen porast obiteljskog nasilja, ali se prihvaćaju sve žrtve, iako su troškovi u posljednje vrijeme osjetno porasli.

Donatorska večera za Sigurnu kuću održat će se u petak 8. travnja od 18 sati u restoranu Bijela lađa u Sisku. Kotizacija za večeru je 200 kuna, a svog honorara odrekla se i grupa Novi povratak koja će zabavljati sve prisutne na večeri.
Prijave za večeru zaprimaju se u restoranu te na brojeve 044 534 838 i 099 600 5887.

 

 

najčitanije