U mjesecu borbe protiv raka dojke u sisačkoj bolnici besplatni preventivni UZV pregledi žena

imp

Bolnica Sisak 1

Listopad je mjesec borbe protiv raka dojke kada se u cijeloj Hrvatskoj održavaju brojne javno zdravstvene akcije kojima se želi ukazati na važnost ranog otkrivanja raka dojke, a posebno na važnost redovitih dijagnostičkih pregleda.

 

Redovitim pregledom koji uključuje samopregled, mamografiju te ultrazvučni pregled, rak dojke se može otkriti u ranom stadiju kada su šanse za izlječenje i preživljenje puno veće.
Sisačko-moslavačka županija i ove godine uključila se u obilježavanje mjeseca borbe protiv raka dojke akcijom besplatnih UZV pregleda u Općoj bolnici „dr. Ivo Pedišić“.

 

„Rak dojke je najčešći oblik zloćudne bolesti kod žena u Hrvatskoj, a budući da rano otkrivanje povećava vjerojatnost uspješnog liječenja, važno je stalno podizati svijest o preventivnim pregledima. Rano otkrivanje raka ključno je za uspješno liječenje i zato je važno potaknuti žene da se odazovu na besplatne mamografske preglede kada za njih dobiju poziv u sklopu Nacionalnog programa ranog otkrivanja raka dojke. Pozivam i sve žene da se prijave za besplatne UZV preglede koje smo u listopadu organizirali u Općoj bolnici „dr. Ivo Pedišić“, rekao je župan Ivan Celjak, pozivajući žene na besplatne UZV preglede.

 

Besplatni UZV pregledi u Općoj bolnici „dr. Ivo Pedišić“ provodit će se u tjednu od 24. do 28. listopada, a za narudžbe je potrebno nazvati broj mobitela 091/218-39-55, radnim danom od 8 do 16 sati.