U izolacijskoj jedinici u bolnici tri pacijenta; u samoizolaciji njih 162

mradenovic

261020211635209147.jpeg

Prema izvješću ZZJZ SMŽ u izolacijskoj jedinici OB dr.Ivo Pedišić smještena su tri pacijenta, Prvooboljeli mladić koji je doputovao iz Italije, došao je u Sisak uz pratnju pogranične policije, te nije ostvario socijalne kontakte. U jedinici je smještena i jedna pacijentica, spremačica na aerodromu, a jučer je došao i febrilni pacijent koji je boravio u Barceloni. Pacijent je na područje Siska stigao 11.ožujka, a u bolnicu se javio 13.ožujka. Laboratorijskom obradom potvrđeno je da je zaražen koronavirusom. Obzirom da mu supruga u kući ima frizerski salon, obrada se proširuje na iznimno velik broj kontakata. Ide se na zatvaranje salona i stavljanje svih kontakata pod zdravstveni nadzor tipa samoizolacije u kući i ostalih potrebnih mjera.

Pod zdravstvenim nadzorom u samoizolaciji kod kuće trenutno je 162 osobe, od čega su 121 osoba vozači kamiona. Oni predstavljaju zdravstvenu prijetnju kao mogući unosioci ovog infekta.

ZZJZ SMŽ dodaje kako je potrebno zabraniti sve skupove, bez obzira na broj sudionika, a uskoro se očekuje i pripisivanje rigoroznijih mjera.

Stožer civilne zaštite svakodnevno će objavljivati nove podatke na mrežnim stranicama.

najčitanije