U Fistrovićevoj će Sisačka biskupija graditi kapelu

imp

Fistrovićeva Zamijenjeno Zemljište Kapela

Sisački biskup Vlado Košić i potpredsjednik Vlade i ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić u Biskupijskom ordinarijatu u Sisku potpisali su jučer Ugovor o zamjeni nekretnina između RH i Sisačke biskupije. Riječ je o zemljištu na sisačkom Zelenom brijegu, do sada u vlasništvu župe Uzvišenja sv. Križa u Sisku, a koje će Republika Hrvatska koristiti u svrhu zbrinjavanja osoba pogođenih potresom.

 

 

Zamjenom nekretnina Sisačka biskupija, odnosno Župa uzvišenja Sv. Križa dobila je parcele u Fistrovićevoj ulici u Sisku, Dumačama i Zrinu – zk.č.br. 1921/2 Ivana Fistrovića, pašnjak površine 6.323 m2, put u selu od učionice i cesta iz Zrinja u Oraovicu, površine 1.844 m2, Dumače – pašnjak površine 1.102 m2 upisan u zk.ul.br. 715 u k.o. Gorske Mokrice.

 

„Jednu parcelu dobivamo u Sisku gdje ćemo raditi još jednu crkvu odnosno kapelu, imamo nekoliko kvartova koji nemaju tako blizu crkvu, željeli bismo omogućiti da se tu mogu okupljati naši vjernici. Riječ je o Tomčevom putu. To će biti prilika da napravimo jednu kapelu. U Dumačama, župa Gora imamo 40 kuća naših katolika, Hrvata iz Kosova koji su godinama bili strpljivi i čekali u kontejnerima pa poslije bili preseljeni u Malu Goricu, prognaničko naselje i dobili su sad kuće koje su dobro i nakon potresa nisu imale velike štete. Na sredini tog naselja je križ na jednoj parceli koju je sada crkva dobila u toj zamjeni, pa i tu planiramo kapelu, a u Zrinu, kod nove spomen – crkve bit će postavljena drvena montažna kuća za župnika.“, rekao je prilikom potpisivanja ugovora mons. Vlado Košić, sisački biskup.

 

 

Naslovna fotografija – https://oss.uredjenazemlja.hr/

 

najčitanije