U Domu umirovljenika opremljen Odjel za fizioterapiju

imp

U sisačkom Domu umirovljenika otvoren je novi Odjel za fizioterapiju, najmoderniji takav odjel u Hrvatskoj.
S ciljem poboljšanja pružanja usluga korisnicima, Uprava je u suradnji s Županijom, u podrumskom dijelu Doma za starije i nemoćne osobe Sisak odlučila prenamijeniti prostor koji je bio dio prostora centralnog skladišta površine 70 m2.
Dosadašnji prostor u sklopu Doma (jedna manja prostorija s tri ležaja) nije bio dostatan za potrebe 240 korisnika Doma, 40 korisnika Dnevnog boravka 3+2 i 14 korisnika smještenih na novi Odjel za Alzheimerovu demenciju i ostale demencije osnovan u sklopu projekta „Živim(o) s Alzheimerom“ koji Dom provodi.

 

Ravnateljica Ružica Čakširan, podsjetila je kako Sisačko-moslavačka županija Domu za starije i nemoćne osobe u Sisku financira dolazak specijalista fizijatra, te se tako specijalistički pregled ne trebaju obavljati izvan prostora zgrade u kojoj su smješteni, nego će preglede i terapije obavljati u zgradi u kojoj su smješteni.

Od opreme, nabavljeni su manumed ležajevi, endolaser, stalak za aparate, parafinske kupke, endomed, pribor za suspenziju. Do uređenja novog prostora terapije su se mogle obavljati istvoremeno samo za troje korisnika, a od danas za njih osam.

„ U potresu, koji je pogodio i Sisak prije skoro godinu dana, oštećen je i objekt Doma za starije osobe Sisak. Na sreću, konstruktivni elementi su bili dobri tako da su se korisnici odmah vratili u svoje sobe. Međutim, bilo je potrebno obnoviti neke nekonstruktivne elemente i vlasnik Doma, Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje, izdvojio je za nekonstrukcijsku obnovu 330 000 kuna. Nismo se zaustavili na tome, željeli smo svim korisnicima Doma osigurati još bolje uvjete, još kvalitetnije usluge i uredili smo Odjel za fizikalnu terapiju, s novom opremom, novim krevetima, parafinske kupke, laser… Naša je zadaća da našim roditeljima, djedovima, bakama, omogućimo što kvalitetnije uvjete u njihovim zlatnim godinama.“ rekao je župan Ivan Celjak.

 

Cilj aktivnosti je podizanje kvalitete života i produljenje društveno aktivnog života u obitelji ili lokalnoj zajednici za 50 korisnika, starijih i nemoćnih osoba, s područja Grada Siska. Trenutačno uslugu koriste 42 korisnika.

najčitanije