„U dobrim rukama“ projekt Udruge slijepih SMŽ-Sisak

imp

261020211635209332.jpeg

Već 65 godina Udruga slijepih Sisačko-moslavačke županije – Sisak kroz svoj rad pomaže, odnosno radi na osnaživanju i razvijanju neovisnog življenja slijepih i slabovidnih osoba.
Jedan od njihovih najznačajnijih programa je Dnevni centar slijepih, prvi takve vrste u Hrvatskoj, sufinanciran sredstvima resornog ministarstva i Grada Siska. Osim ovog projekta Udruga kroz nekoliko drugih nastoji svojim članovima olakšati život jer slijepe osobe u svom svakodnevnom životu imaju potrebu za asistencijom videće osobe u onom dijelu poslova koji zahtijevaju osjetilo vida kako bi se aktivnost uspješno odradila. Upravo im kroz projekte Želim živjeti bolje, Korak prema uspjehu, Zaželi i U dobrim rukama.
Kroz projekt „U dobrim rukama“ slijepim korisnicima pružaju uslugu videćeg pratitelja što rezultira povećanjem socijalne uključenosti i podizanje kvalitete života slijepih osoba. Videći pratitelj je osoba koja pruža uslugu asistencije u svim situacijama u kojima je vid neophodan, te pratnju osobi s oštećenjem vida od mjesta A do mjesta B, informirajući ju o svemu što se oko nje događa, pazeći pri tome da osoba ne bude u situaciji ugroze.
Tu uslugu koristi 25 korisnika koji dolaze s područja Grada Siska ali i područja posebne državne skrbi.
Projekt je financiran u iznosu od 498.372,43 kn iz Europskog socijalnog fonda a provodi se od 7.lipnja 2019. do 7.lipnja 2021.godine.

najčitanije