U Čigoču i ove godine međunarodni blues kamp

mradenovic

251020211635205249.jpeg

U Čigoču se, od 21. do 23.kolovoza i ovoga ljeta održava blues kamp koji okuplja brojne mlade zaljubljenike u blues koji imaju jedinstvenu priliku o glazbi učiti od renomiranih glazbenika. Trodnevne radionice vodit će Boris Hrepić Hrepa koji će polaznike kampa upoznati sa povijesti bluesa, a držat će i radionice usne harmonike i bass gitare. U programu radionice Vedrana Žanka je upoznavanje sa durskom i molskom ljestvicom, osnovnim akordima te za naprednije polaznike učenje blues i country ljestvice. Mentor na kampu bit će i Dejan Nikolić, jedan od najsvestranijih bubnjara regije, a bubnjarske radionice držat će i Marko Duvnjak te Miro Dimić. Polaznici će učiti i od Vedrana Božića, gitarista koji je nastupao uz Jimmyja Hendrixa.

miro dimic„6.međunarodni blues kamp i ove se godine odvija u PP Lonjsko polje. Pripremili smo vrlo bogat edukativni, mentorski kamp, a u večernjem programu SAVA-STRUG-DELTA BLUES nastupat će odlični bendovi. Pripremili smo i kiparsku radionicu koju će voditi akademski kipar Ivan Ivoš Iči, koji će nam kasnije nešto i otpjevati, obzirom da je Iči član grupe Naturalna mistika“, rekao je direktor Pop-rock škole i organizator kampa Miro Dimić. Uz polaznike kampa koji čine Čigoč Blues Band, na pozornicu će se popeti Telefon Blues Band, The Stage Schoolers Band, 4 Towners, Vedran Božić, Lou Profa, Saša Begović Matošković i Tomislav Goluban.

„S Mirom Dimićem imamo dugogodišnju suradnju i zaista nam je drago što s svake godine možemo doći, družiti se na kampu na zabavan ili na edukativan način, kroz radionice ili kroz koncerte. ..“, kometirao je Goluban.

„Međunarodni blues kamp Lonjsko polje izuzetno je važan za proširenje turističke ponude grada Siska. Taj kamp i mladi glazbenici koji u njemu pohađaju blues radionice, a dolaze iz Siska, potvrđuju da Sisak nije samo grad sporta, nego i grad glazbe. U onome što su mladi naučili tijekom kampa, Siščani mogu uživati na mnogobrojnim gradskim događanjima u sklopu kojih nastupaju sisački glazbenici svih generacija“, kazala je Mirjana Lahovsky-Žličarić, direktorica Turističke zajednice grada Siska.

Blues kamp organizira Pop Rock škola uz potporu Ministarstva kulture, Sisačko-moslavačke županije, Turističke zajednice Sisačko-moslavačke županije, Grada Siska, Turističke zajednice grada Siska i Javne ustanove Park prirode Lonjsko polje.

Osiguran prijevoz od Siska do Čigoča

Svi oni koji žele uživati na koncertima imaju i osiguran prijevoz do Čigoča.

„Ljubitelji dobre glazbe i dobre prirode imaju na raspolaganju svaku večer blues bus. Jedna je to komocija koju nam je omogućio Grad Sisak, odnosno Autopromet Sisak. Ispred Panonije svake večeri oko 18:30 polazi bus, a povratak je planiran za 24:00“, dodaje Dimić.

Mladen Barić, vlasnik Tradicija Čigoč, gdje će se održati kamp, kazao je da će se prvo europsko selo roda i ove godine potruditi biti dobar domaćin Međunarodnom blues kampu Lonjsko polje. Sudionicima kampa omogućit će da se osjećaju ugodno i sigurno. Upoznat će ih i s domaćom gastronomijom, tako da će se na stolu naći  šaran na rašljama, fiš paprikaš i lovački gulaš.

Vrijedne nagrade za rad Pop-rock škole

Pop rock škola ove godine slavi 15.obljetnicu od osnivanja, a kroz godine brojni su polaznici učili o temeljnim glazbenim stilovima bluesa i rocka. Polaznici škole redovito nastupaju na raznim domaćim i međunarodnim blues festivalima. Škola je prošle godine u Memphisu, kolijevci svjetskog bluesa od krovne svjetske udruge, Blues Fondation, za Blues kamp Lonjsko polje dobila najveće moguće priznanje KEEPING THE BLUES ALIVE. Dobitnici su i posebnog priznanja Ministarstva turizma za inovativnost kulturne i turističke ponude u ruralnim područjima. Dobitnici su i nagrade „FENDER“, Mega Muzika Awards, koja se dodjeljuje iznimnim i zaslužnim umjetnicima Hrvatske za promicanje glazbene kulture i stvaralaštva.

„Blues je neraskidivo vezan uz rijeke. Zato nam je drago da će i ove godine blues odzvanjati Lonjskim poljem i njegovim rijekama. Ovo je još jedan sjajan oblik promocije za Park prirode Lonjsko polje i dodatan sadržaj kojim se privlače posjetitelji. Zahvaljujući Međunarodnom blues kampu Lonjsko polje Čigoč postaje jedinstvena pozornica pod vedrim nebom, a mladi će glazbenici iz njega otići s novim znanjem o bluesu, ali i nadahnućem te uspomenama koje stvara Park prirode Lonjsko polje“, rekla je Helena Radić Bosanac, rukovoditeljica Odsjeka za promidžbene aktivnosti i sustav posjećivanja u Javnoj ustanovi Park prirode Lonjsko polje.

najčitanije